Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Zatlers: karstā priekšvēlēšanu cīņa iegājusi arī parlamenta ēkā

"Tiešām karsta priekšvēlēšanu cīņa ir iegājusi arī parlamenta ēkā," tā par pirmdienas trīs Saeimas sēdēm, kurās vispirms koalīcija, bet pēc tam arī opozīcija "norāva" kvorumu pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL) trešdien teica Valsts prezidents Valdis Zatlers.

"Trīs sēdes, kurās nav kvoruma, ir zināms rādītājs. Protams, pusotrs mēnesis līdz vēlēšanām, tas ir tikai signāls vēlētājiem un partiju pozicionēšanās, bet līdzīga situācija var rasties arī starpvēlēšanu periodā," atzina V.Zatlers, kurš atkārtoti norādīja uz to, ka nav mehānisma, lai varētu novērtēt Saeimu kā rīcībnespējīgu un ātri sarīkot jaunas Saeimas vēlēšanas.

"Satversmē nepieciešams mehānisms, kā kritiskos brīžos, parlamentāras krīzes gadījumā, ātri sarīkot jaunas pirmstermiņa vēlēšanas ar jaunu Saeimu un jaunu mandātu deputātiem," teica V.Zatlers un atgādināja par savu iniciatīvu šajā jautājumā.

V.Zatlers arī žurnālistiem trešdien atzina, ka vēl nav izlēmis, par ko balsot vēlēšanās.

"Bieži iedzīvotāji jautā: prezidenta kungs, vai jūs esat izlēmis, par ko balsot? Un es saku: es arī neesmu izlēmis, par ko balsot, un tikai viena iemesla dēļ – es neesmu iepazinies, jo man nav iespējas tik rūpīgi papētīt programmas, jo tās vienkārši nav tik viegli pieejamas. Šis pats jautājums un šī pati nepieciešamība ir dzirdama no iedzīvotāju puses," stāstīja prezidents.

Arī iedzīvotāji vēloties redzēt programmas, plašas programmas. "Ne tikai uzrakstus ar partiju nosaukumiem, viņi vēlas ne tikai iemācīties partiju lokomotīves katrā apgabalā, ne tikai iemācīties partiju nosaukumus, viņi grib atbildīgi izlemt, par kuru rīcības plānu balsot, jo šobrīd pieprasījums sabiedrībā ir pēc rīcības plāna."

Viņš domā, ka tagad, kad esam gājuši cauri krīzei, cilvēki daudz rūpīgāk vērtēs pašas programmas, jo grib zināt, ko potenciālais nākamais parlaments, politiķi, kas tajā iekļūs, plāno darīt, kāda ir viņu rīcības programma, lai risinātu gan ekonomiskās, gan sociālās, gan arī politiskās problēmas.

"Vēlētājs mums ir gudrs. Viņam ir nepieciešama pilna programma, lai izdarītu savu izvēli. Es aicinātu partijas savas programmas publiskot un propagandēt pēc iespējas biežāk un plašāk, lai mums nebūtu pēdējās nakts lēmumi jāizdara arī pašiem vēlētājiem, ne tikai valdībai vai Saeimai."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas