Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Zatlers: Nākamais KNAB priekšnieks jāievēlē jaunajai Saeimai

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) jaunais vadītājs būtu jāievēlē nākamajam parlamenta sasaukumam, bet pašreizējai Saeimai vajadzētu noteikti stingrākus kritērijus, pēc kuriem atlasīt KNAB priekšnieka amata kandidātus.

Šādu pārliecību trešdien žurnālistiem pauda Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Prezidents uzsvēra, ka šīs Saeimas uzdevums ir izstrādāt un pieņemt likumu ar profesionālajiem kritērijiem, pēc kuriem premjers atlasītu KNAB priekšnieka amata kandidātus. Savukārt uzdevums izvēlēties un balsot par nākamo KNAB priekšnieku būtu nākamās Saeimas rokās.

"To ir iespējams izdarīt, ja ir labā griba un vēlēšanās cīnīties pret korupciju," atzina Zatlers.

Jau vēstīts, ka premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") sola, ka jaunais KNAB vadītājs tiks atrasts ātrāk nekā iepriekšējais, proti, tam būs nepieciešams mazāk kā pusgads.

LNT raidījumā "900 sekundes" trešdien valdības vadītājs arī pastāstīja, ka patlaban tiek veikti sagatavošanās darbi, lai varētu izsludināt konkursu par jauna priekšnieka izraudzīšanos. Tiek analizēti arī konkursā prasītie kritēriji un jau sagatavots nolikums, kas paredz tos padarīt stingrākus. "Šie kritēriji likumprojektā prasa skaidrākas prasības attiecībā uz iepriekšējo darba pieredzi, tostarp tiesībsargājošās institūcijās un tā tālāk," norādīja premjers.

Vienlaikus gan viņš uzsvēra, ka Vilnīša pēcteča meklēšana notiks atbilstoši patlaban spēkā esošajam likumam. "Līdz ar to šīs papildu prasības mēs varēsim ielikt kā priekšrocību vai kā vēlamas," minēja premjers.

Konkurss tikšot gatavots bez liekas kavēšanās un ir tuvāko nedēļu jautājums, taču par tālāko procesa virzību nepieciešama politiska izšķiršanās.

"Tālāk ir politiska izšķiršanās, par ko vēl būs arī jādiskutē sadarbības padomē, vai jauno KNAB priekšnieku virzīt uz apstiprināšanu jau šajā Saeimā, kas tobrīd, visticamāk, jau būs atlaista, vai arī nākamajā Saeimā," sacīja Dombrovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas