Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Zatlers nesaskata savas partijas logo līdzību ar sarkano krustu

Zatlera reformu partijas (ZRP) līderis, eksprezidents Valdis Zatlers nesaskata savas partijas logotipa līdzību ar organizācijas "Latvijas Sarkanais Krusts" (LSK) simbolu.

Zatlers šodien žurnālistiem stāstīja, ka ar "Sarkano Krustu" jau sastapies jaunībā, kad šīs organizācijas brīvprātīgie pārstāvji apmācījuši sanitāru darbam. Tur bijušas baltas lentītes ar sarkanu krustu. Paskatoties uz savas partijas logo, tas ar šo simbolu nekādi neasociējoties

Eksprezidents norādīja, ka LSK simbols - sarkans krusts uz balta fona - ir ļoti labi pazīstams visā pasaulē un, ja kādam parādītu ZRP logo, tam ar sarkano krustu nekādu asociāciju nebūtu.

LETA jau ziņoja, ka ZRP logo attēlotajam krustam tiks mainīta krāsa un tas no sarkana kļūs violetāks.

Par ZRP logo bija izvēlēts medicīnisko palīdzību starptautiski simbolizējošais sarkanais krusts uz zila fona un tajā iezīmēta no kreisās uz labo pusi vērsta bulta. Krusts simbolizējot ārkārtas situāciju, kurā nepieciešama ārkārtas rīcība. Logo simbolizējot arī upurēšanos, iesaistīšanos, brīvprātību un humānismu. Partijas logo esošā bulta simbolizējot pārmaiņas un skaidru virzību uz tām. Logo autors ir grafiskais dizainers Dagnis Skurbe, kurš ir arī hokeja kluba "Dinamo" logotipa autors.

Pret šādas krāsas krusta iekļaušanu partija logotipā iebilda LSK pārstāvji, kas norādīja, ka šīs emblēmas izmantošana partijas logo var radīt pārpratumus un ka viņam jau esot cilvēki zvanījuši un interesējušies, vai LSK sadarbojas ar jauno partiju.

Jau pagājušajā nedēļā saistībā ar šo jautājumu tikās ZRP un LSK pārstāvji un panāca vienošanos, ka krustam tiks mainīts krāsas tonis. Šonedēļ abas puses tikās atkārtoti.

ZRP pārstāvji piedāvāja mainīt krusta krāsu uz violetu, bet LSK arī šādu variantu neatbalstot. Diskusijas par šo jautājumu turpināsies, tomēr ZRP turpmāk savā logo krustam lietošot violetu krāsu.

LSK prezidents Valdis Nagobads aģentūrai LETA skaidroja, ka partijas logo toņkārta tikusi nomainīta uz "nedaudz violetāku", kas organizācijas pārstāvjus neapmierina.

"Mūsu pārliecība ir tāda, ka šāds partijas logo maldina sabiedrību, jo atgādina Sarkanā Krusta emblēmu," uzsvēra Nagobads.

ZRP valdes loceklis Reinis Tukišs iepriekš skaidroja, ka logotipa veidošanas laikā izpētītas LSK emblēmas lietošanas vadlīnijas un konstatēts, ka šie logo būtiski atšķiroties - LSK ir sarkans krusts uz balta fona, bet ZRP - uz gaišzila fona un stilizēts, turklāt kopā ar partijas nosaukumu.

"Līdzības jau katrs var saskatīt, kādas vēlas. Man personīgi tas vairāk atgādina "+" zīmi un pozitīvas pārmaiņas," norādīja Tukišs, paužot uzskatu, ka juridiski nekas neesot pārkāpts. Tomēr, lai nebūtu konfliktu, nolemts vienoties ar LSK un mainīt krustam krāsu.

Advokāts Dmitrijs Skačkovs iepriekš norādīja, ka Sarkanā Krusta likums neapraksta Sarkanā Krusta emblēmu. Līdz ar to apgalvojums, ka ZRP tādu izmanto, juridiski esot diezgan strīdīgs. Cik labs ir logo, par to var būt dažādas domas, taču atšķirības starp ZRP un Sarkanā Krusta simboliku esot acīmredzamas.

"Dīvaini, ka ZRP uzbrūk tik daudzi, taču neviens nav pārmetis "Vienotībai" tās slavenā "v" burta līdzību ar "Rexona" dezodoranta reklāmu vai Ukrainas politiskā spēka "Jūlijas Timošenko bloks" simboliku," atzīmēja Skačkovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas