Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Zatlers televīzijā uzrunās tautu pareizticīgo Ziemassvētkos

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
TanteSidra
T
skatijos TV. paldies Prezidentam, ljoti laba runa. ljoti labs baznicas koris, ljoti laba Ziemassvetku izskanja.
Gunārs
G
To viņš Putinam ir apsolījis vai?
eerce
e
Zatlers taču teiks runu krieviski vai ne? :D
NN
N
Tad viņi nav pareizticīgie. :)
alberts
a
Varbut pareizi!Tas tapat ka anglim ieskaidrot,ka viņš nebrauc pa pareizo pusi!Tapat krievs pieturēsies pie savam paražam,un labi vien IR.Bus vismaz kakutnecik nostak.
haha
h
Zatlers un citi izdabātāji šķiet nesaprot, ka .. uz diviem krēsliem mēginot nosēsties var sāpīgi pakaļu apdauzīt pret grīdu.
haha
h
Man ir pazīstami latviešu pareizticīgie un viņi visi svin Ziemassvētkus 24/25. decembrī.
haha
h
Priekš kam "“krieviem" integrēties latviešu sabiedrībā, ja pats Valsts Prezidents tiem lien bez ziepēm, Drīz varbūt vēl 9. maijā ziedus ies nolikt.
alberts
a
Piļņjēģi pjaŗeizi!Nez ka VISI "komuņagas" pēkšni kļuva ticīgi un sāka mest krustus.Smieklīgi.Humors un satīra.
TanteSidra
T
par kalendaru var strideties bezgaligi, ari pareizticigo baznica par to nav vienpratibas, Rietumeiropas pareizticie savus svetkus svin pec Gregora kalendara, Maskava turas pie Juliana kalendara, varbut politisku iemeslu delj, lai justos savdabigi, atshkjirigi. tas ir ka angljus parliecinat uz metriem pariet un braukt pa labo pusi. ja krievi neprasa atseviskjas brivdienas lai vinji svin savus Ziemassvetkus ka ienak prata. parejiem ta ir Zvaigznes diena. man patiktu ja par to runatu Prezidents.
humors un satīra
h
Tā kā PSRS laikos dzīvoja dubultdzīvi, tad cilvēks varēja ļoti veiksmīgi būt ateists sabiedrībā un pareizticīgais tur, kur komandiera vietnieks politiskajos jautājumos nebija klāt. Bet 1988.-1991.g., kad PSRS parādījās iespēja izteikt dažādus uzskatus, viens otrs komunists ļoti ātri kļuva par ticīgo, paliekot arī komunists. Bija tāds interfrontistu dzejnieks F. Kacs, kurš par Baltiju rakstīja "Te Partijai un Dievam tic..." Kaspara Dimitera attieksme pret Latviju daudzos gadījumos ir līdzīga padomju cilvēku attieksmei
alberts
a
Paldies!Kad Jūs pāriesiet uz pasaules "KALENDĀRU"?A,vispar Jums ir taisniba - tomēr savadak neka VISIEM.Tas ir forsi.
alberts
a
Pareizticību uz Krieviju atnesa Kirils un Mefodijs kopa ar "Kiriļicu".Nu un tad?Lai taču tas ta arī paliek.Bet kāpēc tik dumji vajag pieskaņoties tam vecajam kalendāram,nesaprotu.Pēc gadiem 50 atkal mainīs kalendāru - KO tad?Unkapēc atnesa tieši "pareizticību" nevis katolicismu ir vienkāršs skaidrojums - paši ziniet,negribu izteikties un savainot "dveseles".
borcinsh
b
." Лютеранская церковь - молода.. православная постарше будет.. лет так на 1500-т.." -------- vajadzeja vel "paskaidrot" : no kurienes православная "atnaca" uz krieviju ....
TanteSidra
T
nesaskatu neko sliktu planotaja Zatlera uzruna, protams ja vinsh runas valsts valoda, starp latvieshiem ir ljoti daudz pareizticigo. komunisti varbut to nezina bet visa Latvija vienmer ir atzimeta Zvaigznes diena kas sakrit ar Juliana kalendara pareizticigo Ziemassvetkiem. mana ghimene kopsh bernibas ta bija pedeja diena kad tika iededzinata eglite, tas bija atvadas no Ziemassvetkiem, nakosha rita eglite tika utilizeta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas