Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Žīgure: apātija no tautas apziņas jāizravē tāpat kā jātiek vaļā no latvāņiem

"Kāpēc Igaunija var, bet Latvijai pāri klājies tāds kā nolemtības plīvurs? Apātija ir visbriesmīgākais, kas var piemeklēt tautu," par aptauju rādīto, ka 40% potenciālo vēlētāju paziņojuši, ka neredz sevi dodamies pie urnas 2.oktobrī, saka bijusi Latvijas vēstniece Somijā un Igaunijā, rakstniece Anna Žīgure.

Viņa secina, ka liela daļa latviešu iegrimuši pilnīgā bezcerībā un zaudējuši veselīgu spriestspēju. "Apātija un neticība savai nākotnei neatkarīgā valstī ir tas, ko gadu desmitiem mācīja padomju Latvijas skolās, pieminot brīvo Latviju tikai ar ironiju, naidu un izsmieklu. Šāda attieksme dīvainā un nožēlojamā kārtā pārtransformējusies uz šodienu, uz mūsu atjaunoto Latviju," komentārā _Latvijas Avīzē _vērtē A.Žīgure.Viņa uzskata, ka šāda attieksme no tautas apziņas ir jāizravē, "no tās jātiek vaļā tāpat kā no latvāņiem Latvijas laukos". A.Žīgure aicina cilvēkus saņemsimies – "kas zina, varbūt šī ir pēdējā iespēja".

Kā pozitīvu piemēru viņa min Igauniju.

"Tik daudz laika aizlaists zudumā, bezjēdzīgi zūdoties. Mācīsimies no labiem paraugiem, no valstīm un cilvēkiem, kā to dara kultūras tautas. Mums ir tik daudz izglītotu, garīgi možu un godīgu sava darba darītāju, viņi ir visās jomās. Domājot par priekšā stāvošo izvēli, jāapzinās, ka Latvija nav nolemta izvēlēties sev nelaimi, ja pati to nevēlas. Var izvēlēties godīgu valsti, tāpat kā pirms 20 gadiem kļūstot par paraugu citiem," spriež A.Žīgure.

Viņa norāda: "Nevar iedomāties, ka igauņi nicinātu savu valsti un viņiem būtu pilnīgi vienalga, kādā virzienā valsts attīstās. Nevar iedomāties, ka igauņi būtu ar mieru pārdot savu valsti vai atkal un atkal uzticētos politiķiem, kuri reizi pēc reizes darbībā pierādījuši, ka sabiedrības intereses stāv tālu aiz personīgajām un partijiskajām."

"Nevar iedomāties, ka igauņi vispār nedotos balsot," piebilst rakstniece. Pretējā gadījumā arī igauņi, viņasprāt, justos tikpat nospiesti un nedroši par nākotni kā viņu dienvidu kaimiņi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas