Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Žīgurs: ieliekot peļņu stingros rāmjos, uzņēmums kļūs nekonkurētspējīgs

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
e1
e
Valsts iedeva (pārdeva?) Flikam tiesības rīkoties vienpersoniski...
e1
e
Žīguram ir daudzējādā ziņā taisnība, taču pretrunu saknes daļēji slēpjas relatīvi augstajā pašizmaksā. Pie tam Latvenergo necenšas izkonkurēt citus piegādātājus un stimulēt patēriņu Latvijā, samazinot elektroenerģijas pašizmaksu un, attiecīgi, cenu, bet potenciālos zaudējumus novērš, daļu produkcijas pārdodot ārpus Latvijas. Saprotams, tā var rīkoties brīvā tirgus spēlētāji, bet tas nekādi nedrīkst būt un nav valsts monopolista uzdevums.
Krišs
K
Žīgurs saka ka viņš grib dempingot citu valstu tirgos lai tur dabūtu tirgus daļu, attiecīgi strādās ar zaudējumiem. Es kaut kā nesapratu nafig valsts uzņēmumam, pie tam ar dempingu, jālaužas citu valstu tirgos. Dempings pēc būtības ir cenu subsidēšana, sanāk, ka mēs latvieši tagad subsidēsim igauņu etc cenas, Žīgurs galīgi saspiedis galvu?
...
.
...pajautā Ainaram!!! Hi-hi-hi!!!
Runcis
R
Konkurence Latvenergo - jau esot redzēti maišelnieki - gaismu bez nodkļiem ievedot maisos. Žīgura kantorim nopietns konkurents. Nez kā igauņiem viss sanāk labāk. Žīgurs melš par sistēmas kļūdām. Sistēmu ļoti rūpīgi saregulēja ieredņi - protams sev par labu.
Kurmītis
K
....Faktiski nerentablo ekonomiku parasti uzveļ uz nodokļu maksātāju pleciem,lai,tā sakot,budžets maksā.Visu peļņu nesošo parasti privatizē šauru grupu interesēs... ------- eu abet šitais nu akurāt kā par Šlesersu Škēli un Flika BAS arī lidostu un Air Baltic
Arturs - Pensionars
A
Lielāku analfabētismu ekonomikas teorijā un jo vairāk prakses izpratnē ,ja par to lems likumdevējs,ir grūti iedomāties.Pasaules prakse nu jau krietnus pusotra simta gadu rāda ko citu,proti,valsts kapitālsabiedrības tiek veidotas un darbojās nozarēs kur vissliktākie kapitālatdeves rādītāji.Faktiski nerentablo ekonomiku parasti uzveļ uz nodokļu maksātāju pleciem,lai,tā sakot,budžets maksā.Visu peļņu nesošo parasti privatizē šauru grupu interesēs,pat ja uzņēmumi izveidoti par nodokļu maksātāju naudu.Tikai tā panāk,ka bagātība uzkrājas bagāto makos,sasniedzot mūsdienu absolūti nenormālo vidējo pasaules proporciju - 90 % bāgātības,10 % rokās.Izskatās,ka Latvijā arī piemeklē variantus kā piekļūt īstai multibagātībai,jo pie simtiem miljonu var piekļūt tikai privatizējot Latvenergo,vai Latvijas mežus.
Kurmītis
K
es tikai nesaprotu vienu kā Flikam izdevās ieķīlāt svešu mantu ? lasīju avīzes ziņu Fliks saņēmis aizdevumu ieķīlājot '' Air Baltic '' zīmolu bet Air Baltic'ā taču valsts ir galvenā akciju turētāja kurš man paskaidros?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums, kā dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas