Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Ziņo V.Dreijere: pēc ministru runām pedagogi sāk izklīst

Pedagoga protesta dalībnieki pēc finanšu ministra Einara Repšes (JL) un izglītības un zinātnes ministres Tatjanas Koķes (ZZS) runas palēnām sāk izklīst. Abu amatpersonu runas tika pavadītas ar svilpieniem, taču tās izturēja un savu sakāmo izteica līdz galam.

Runu laikā skanēja saukļi "sēdies, divi", "nelej ūdeni" u.c. E. Repše savā uzrunā neslēpa, ka algas būs jāsamazina pedagogiem un skaidroja valsts ekonomisko situāciju. Savukārt T. Koķe norādīja par skolu tīklu sakārtošanu un atkārtoja par iespējām, kas paveras skolotājiem struktūrfondu.

Gājiens nonācis līdz valdības ēkai Brīvības bulvārī. Pie tās gan visi nesatilpst, jo gājiena pēdējie dalībnieki vēl tikuši tikai lidz Ģertrūdes un Tērbatas ielas krustojumam. Iepretim valdības namam arī slēgta satiksme Teikas virzienā. Pie valdības ēkas nolikts sēru vainags, uz kura rakstīts "Ministru kabinetam no Latvijas nākotnes".

Starp gājiena dalībniekiem bija redzami gan augstākie Izglītības un zinātnes ministrijas ierēdņiem, gan ministre Tatjana Koķe.

Gājienā pārstāvēts plašs izglītības un zinātnes speciālistu loks - gan pirmsskolas izglītības iestāžu darbinieki, gan profesionālo un speciālo izglītības iestāžu darbinieki.

Gājiens izsauc arī lielu rīdzinieku uzmanību, jo tik lielu gājienu Rīgā nav bijis - to atzina arī paši gājiena dalībnieki. Kopumā gājienu var raksturot kā mierīgu un samērā klusu. Atsevišķas grupas gājienā devās dziedot dziesmas.

Uz pedagogu gājienu Rīgā ieradušies vairāki tūkstoši cilvēku no visas Latvijas. Lai uzsāktu gājienu no Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības ēkas Tērbatas un Bruņinieku ielas stūrī, kolonna aizvijusies vairāku kvartālu garumā.

Paralēli notiekošajam atsevišķas partijas dala savus priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus. Diena novēroja, ka aģitācijas materiālus dalīja Dzimtenes un Rīcības partijas pārstāvji. Aculiecinieki Dienai klāstīja, ka pūlī redzējuši arī nacionālboļševiks Vladimiru Lindermanu.

Gājiena dalībniekiem rokās ir dažādi plakāti, piemēram, "Valdībai jākalpo tautai, bet…"; "Valdība rosina savilkt jostas vidusslānim, neredzot to, ka tam šī vieta ir jau kakla rajonā"; "Finansējuma samazinājums izglītībai - tautas iespēju degradācija"; "Latvija ir arī laukos"; "Valstij pietiek naudas tikai lielajām algām".

Gājiena dēļ satiksmei slēgta Tērbatas iela un tai pieguļošās ielas. Tā virzību uzrauga policisti, rūpējoties par kārtību. Gājiens paredzēts līdz valdības ēkai Brīvības bulvāri un tam apkārt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

APLŪKO FOTOGALERIJU


Fotogaleriju no protesta akcijas skaties šeit!

LASI VĒL


Koķe uzdevusi padotajiem doties uz pedagogu protesta akciju


Koķe: daudzviet Eiropā skolotājiem neapmaksā atvaļinājumu

Skolotāji gatavi arī badastreikam

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas