Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

ZZS par konsolidāciju varētu runāt ar TB/LNNK un Visu Latvijai!

Runājot par pēdējā laikā aktualizēto labējo partiju konsolidēšanas jautājumu, ZZS Saeimas frakcijas līderis Augusts Brigmanis atzīst, ka atbalsta sarunas gan ar "TB"/LNNK, gan ar "Visu Latvijai!", bet grūti paredzēt, ar ko tās beigsies. Intervijā “Latvijas avīzei” šodien A.Brigmanis atturas vērtēt Valsts prezidenta rīcību un atgādina, ka ZZS premjera amata kandidāts joprojām ir Aivars Lembergs.

Atbildot uz jautājumu par nepieciešamību partijām konsolidēties, A.Brigmanis saka, ka “Rīgas situācija jau parāda, kas notiek, ja spēki ir izšķaidīti. Domē jau ir deputāti, kas nerunā latviešu valodā, un viss pamazām virzās uz to pusi”. Tomēr viņš arī atzīst, ka Zzināmā mērā tās ir pašu partiju iekšējās ambīcijas, neprasme iet un strādāt kopā. “Neviens jau no malas nav nācis un traucējis. Mūs tagad ir uzrunājuši tēvzemieši par iespēju veidot kopīgu sarakstu nākamajām Saeimas vēlēšanām. Mēs, protams, runāsim,” saka ZZS līderis.

Pēc viņa domām, maz ticams ir, ka visas latviskās partijas spēs vienoties par vienu sarakstu. Atgādinot, ka ZZS jau šobrīd faktiski ietilpst četras partijas – Zemnieku savienība, Zaļā partija, "Latvijai un Ventspilij" un Tēvzemes savienība -, un iespējams, ka būs vienošanās vēl ar citām reģionālajām partijām, A.Brigmanis domā, ka liels veidojums, kur būtu kopā visas pašreizējās valdības partijas, ir mazticams. “Atbalstu sarunas gan ar "TB"/LNNK, gan ar "Visu Latvijai!", bet tās būs ļoti smagas un grūti paredzēt, ar ko beigsies,” saka A.Brigmanis.

Pēc viņa domām, vispirms jāsaiet kopā tām partijām, kas pirms tam ir viena no otras izšķīrušās, – "Jaunajam laikam" ar Pilsonisko savienību un "TB"/LNNK. Varbūt Tautas partijai ar "Sabiedrību citai politikai", jo arī tām ir vienas saknes.

Uz jautājumu, kā raugās uz Valsts prezidentu un nākamās Saeimas pienākumu vēlēt jaunu prezidentu, A.Brigmanis atbild: “Mēs par šo jautājumu neesam domājuši... Mums jau ir viens simbols, ja tā varētu teikt, – Aivars Lembergs. Protams, mums viedokļi daudzos jautājumos dalās, taču viņš ir un paliek mūsu premjera amata kandidāts. Mēs no viņa neesam atteikušies”.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas