Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Akustiskās koncertzāles būvniecība uz AB dambja būtu lētāka, bet ir iespējams atbilstoši attīstītāja vīzijai šo projektu īstenot arī Eksporta ielā, atzina arhitekts Andis Sīlis. Izraugoties otro variantu, gan jārīko jauns projektu konkurss

Akustiskajai koncertzālei paredzētajiem miljoniem redz izmantojumu citviet

Konkrētas vīzijas par to, kur Rīgā varētu tapt akustiskā koncertzāle, aizvien nav. Koalīcijas partijas atbalsta uzdevumu valdībai turpināt darbu šajā jautājumā. Tomēr nav laika kavēties ar projektam paredzēto 23 miljonu eiro izmantošanu, būvdarbiem būtu jāsākas ne vēlāk kā 2021. gada sākumā. Ja koncertzāle taptu uz AB dambja, šo naudu varētu izmantot dambja nostiprināšanai un labiekārtošanai, bet jau sākušās sarunas par šīs naudas pārdali citiem objektiem. Rīgas vicemērs Oļegs Burovs (GKR) rosina šo naudu ieguldīt Mežaparka estrādes projektā, tāpat daļu naudas varētu investēt Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) pašreizējā mājvietā Lielajā ģildē, kurā sen nav bijis remonts.

Top komentāri

rūgtā patiesība
r
Nevajag maldināt, šie līdzekļi nav paredzēti nekādas koncerzāles celtniecībai, tie ir ES līdzekļi, kzs paredzēti jau eksistējoša kultūras vai dabas mantojuma sakopšanai. Ideja tos 23 miljonus izmantot koncerzāles celtniecībsi neatbilst šo līdzekļu mērķim, aiz matiem pievilkta iecere par šiem miljoniem remontēt AB dambi, kamēr visapkārt Rīgā iet bojā kultūras mantojums. Šos līdzekļus varēja un vajadzēja izmantot Vāgnera zāles remontam, Lielās Ģildes remontam utt.
rūgtā patiesība
r
Šo līdzekļu pietaupīšana visumā normālā stāvoklī esoša dambja pārvēršanai pat būvlaukumu nākamos 20 gadus ir KM avantūra. Tie līdzekļi ir paredzēti pavisam citiem mērķiem.
ai
a
Sīlim kaut kas ir ar tiem ūdeņiem. Būs pilnas Jūrmalas kāpas piepirdis ar savām oligarhu villām, taisās Vārnu kroga kāpas pārvērst ciematā krievu TUA pircējiem. Ja pirms 20 gadiem, kad projekts tapa, Sīlis bija jauns un daudzsološs arhitekts un projekts interesants, tagad tas ir novecojis projekts un Sīlis savu reputāciju pačakarējis ar saviem projektiem gk. visādiem naudas mazgātājiem no RU.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas