Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 13. jūnijs
Uva, Ainārs, Zigfrīds

Ameriks tiekas ar Sanktpēterburgas vicegubernatoru

Ceturtdien ārvalstu vizītes laikā Rīgas domes priekšsēdētaja vietnieks Andris Ameriks un citi Rīgas delegācijas pārstāvji tikās ar Sanktpēterburgas vicegubernatoru Mihailu Osijevski, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes pārstāve Liene Pētersone.

Tikšanās laikā Sanktpēterburgas vicegubernators Mihails Osijevskis uzsvēra, ka jau vēsturiski Rīgu un Sanktpēterburgu saistījuši tuvi un draudzīgi sakari. Viņš arī pozitīvi novērtēja Rīgas pieredzi pilsētas sakārtošanā un tūristu piesaistē, norādot, ka, viņaprāt, pēdējo gadu laika Rīga kļuvusi ievērojami pievilcīgāka, sakoptāka un ārvalstu viesiem viesmīlīgāka.

A.Ameriks tikšanās laikā  apliecināja Rīgas vēlmi stiprināt abu pilsētu attiecības un turpmāko sadarbību. "Rīgas dienām esam atveduši sev līdzi kvalitatīvu un daudzveidīgu kultūras pasākumu piedāvājumu, ko vēlamies paradīt sanktpēterburgiešiem. Tāpat ar nepacietību gaidīsim 2013.gadu, kad Sanktpēterburga organizēs līdzīgu, savai pilsētai veltītu pasākumu programmu Sanktpēterburgas dienās Rīgā", uzsvēra A.Ameriks.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja arī vīzu jautājumu, paužot cerību, ka vīzu režīms ar Sanktpēterburgu drīzuma tiks atcelts.

Tāpat amatpersonas bija vienisprātis, ka šobrīd ļoti nozīmīgi būtu stiprināt tieši ekonomiskās saites starp Rīgu un Sanktpēterburgu. Ameriks noradīja, ka abām pilsētām ir vairāki vienojošie ekonomiskie punkti, no kuriem viens no nozīmīgākajiem ir osta - gan tranzīta kravu pārkraušanas, gan kruīza kuģu piesaistes jomā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Policija Rīgā aiztur agresīvu Krievijas atbalstītāju

Sestdienas pēcpusdienā, 8. jūnijā, Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Latgales pārvaldes darbinieki, patrulējot Latgales apkaimē, Daugavpils ielā ievēroja divus vīriešus. Braucot garām abiem vīriešiem...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas