Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Apbalvoti Mīlestības alejas ideju konkursa laureāti

Pārdaugavas svētku laikā sestdien, 25. maijā, Arkādijas parka estrādē tika apbalvoti Mīlestības alejas ideju konkursa laureāti. Veiksmīgāko ideju autori saņēma Rīgas domes Pateicības rakstus un naudas balvas. Kopējais balvu fonds konkursa dalībniekiem bija 1000 latu, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

Balva par pirmo vietu netika piešķirta nevienam no konkursa dalībniekiem. Otro vietu ar priekšlikumu "Divi gredzeni" ieguva Gaits Burvis, viņam piešķirta naudas balva 300 latu apmērā. Trešo vietu ar ideju "Tiltiņš" ieguva Sintija Logina, kura saņēma naudas balvu 200 latu apmērā. 

Pateicības raksti un veicināšanas balvas  tika pasniegtas Anastasijai Popkovai un Jurijam Štirjovam par ideju  "Metrika:LOVE" (naudas balva 150 Ls);  Ingai Garnierei par projektu "Kopā" (naudas balva 150 Ls);  Edvīnam Krūmiņam un Ērikam Zīlem par ideju "Edgars un Kristīne ar zirgu" (naudas balva 100 Ls); Ģirtam Burvim par ieceri "Lielais Arkādijas zieds" (naudas balva 100 Ls).

Mīlestības alejas ideju konkurss beidzās 14. februārī. Kopumā pieteikumus bija iesnieguši 14 dalībnieki, tostarp gan profesionāli tēlnieki, gleznotāji un dizaineri, gan iedzīvotāji. Sešas labākās idejas tika nodotas rīdzinieku vērtējumam. Viņi līdz 1. maijam varēja par iepatikušos projektu nobalsot internetā. Pavisam balsošanas laikā savu viedokli pauda vairāk nekā 600 cilvēku.

Plānots, ka Mīlestības aleja kļūs par vietu, kur jaunlaulātie varēs nofotografēties, patērzēt ar viesiem un atmiņai par kāzu dienu piekārt atslēgu. Tādējādi pašvaldība cer iedibināt jaunu tradīciju un pārtraukt piemiņas atslēgu haotisko kāršanu pie Rīgas tiltu margām. Lēmums par konkrēta Mīlestības alejas projekta realizāciju vēl jāpieņem Rīgas domei. Taču, ņemot vērā pilsētnieku lielo interesi par šo ideju, ir pamats cerēt, ka šāda aleja Rīgā reiz tiks izveidota.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas