Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Apšauba Rīgas apskates ekskursiju rīkotāja pakalpojumu kvalitāti

Tūrisma pakalpojumu sniedzējs SIA "Faritour", kam pieder dzeltenās krāsas autobusi ar uzrakstu "Riga Sightseeing" un kas piedāvā ekskursijas pa Rīgu, maldina klientus, sniedzot nepilnīgu informāciju, ir pārliecināta kāda "Riga Sightseeing" kliente, kas vēlas palikt anonīma.

Uzņēmuma pārstāvji, kas arī vēlējās palikt anonīmi, nespēja paskaidrot, kāpēc tūristiem tiek sniegta neprecīza informācija par Rīgu.

Kliente norādīja uz vairākiem piemēriem, kas liecina par nekvalitatīvu pakalpojumu. Piemēram, neskatoties uz to, ka Rīgas pils un Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (LNMM) tiek restaurēti, autobusa atskaņotajā audioierakstā, braucot gar Rīgas pili, tiek apgalvots, ka tur joprojām ir Valsts prezidenta rezidence, lai gan tā sen jau ir pārcelta uz Rātsnamu. Savukārt, braucot gar Mākslas muzeju, audiogids aicina pilsētas viesus to apmeklēt, lai gan tas tiek remontēts.

Tāpat viņa norādīja, ka, braucot pa Lāčplēša ielu, atskaņotajā audioierakstā tiek sniegta informācija par Stabu ielas arhitektūru un ēkām, nevis, piemēram, par baznīcu, kas atrodas pie Lāčplēša un Brīvības ielas krustojuma.

Jautāti, kāpēc, braucot pa Lāčplēša ielu, audioieraksts vēsta par Stabu ielas arhitektūru, uzņēmuma pārstāvji teica, ka autobuss nebrauc pa Stabu ielu - tas ir bijis vecais maršruts. Pakalpojuma sniedzēja mājaslapā gan joprojām ir apskatāms "vecais maršruts", kur braukšana pa Lāčplēša ielu nav paredzēta.

Uzņēmuma pārstāvji nepaskaidroja, kāpēc, ja ir mainīts maršruts, nav nomainīta informācija audioierakstā. Tāpat uzņēmuma pārstāvji arī neatbildēja, vai un kad maršruta laikā atskaņotais ieraksts varētu tikt mainīts.

Tajā pašā laikā par pakalpojumu tiek prasīta pilna cena. Vietējiem iedzīvotājiem par vienu pilnu ekskursijas apli, kas ilgst 90 minūtes, jāmaksā trīs lati, bet ārvalstu tūristiem par tādu pašu pilnu ekskursijas apli - desmit lati. "Sašutums nav par cenu atšķirību starp vietējiem un ārvalstu tūristiem, bet gan par to, ka ārvalstu tūristam, samaksājot pilnu cenu par ekskursiju, tiek piedāvāts nekvalitatīvs pakalpojums, kas sniedz maldīgu priekšstatu par Rīgu pilsētas visiem," uzsvēra sašutusī kliente.

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) pārstāve Ilze Žunde teica, ka par konkrēto komersantu līdz šim nav saņemtas sūdzības. Lai noteiktu to, vai konkrētā komersanta darbībā ir konstatējamas negodīgas komercprakses pazīmes, vēl būtu jāveic atsevišķas pārbaudes un izvērtējums.

Kā ziņots, Rīgas pils rekonstrukcijas un restaurācijas darbi tika sākti 2012.gada oktobrī, un tos plānots pabeigt divarpus gadu laikā. Savukārt LNMM galvenā ēka pārtrauca savu publisko darbību 2013.gada 12.februārī. Muzeja rekonstrukcijas darbus plānots pabeigt 2015.gada vidū.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Faritour" apgrozījums pērn bija 67 202 lati, kas ir par 2,3 reizēm vairāk nekā 2011.gadā, kad apgrozījums bija 28 898 lati. Pērn uzņēmums cieta zaudējumus 2995 latu apmērā, bet 2011.gadā "Faritour" strādāja ar peļņu 8350 latu apmērā. SIA "Faritour" dibināta 2003.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2000 latu. "Faritour" vienīgais īpašnieks ir Valērijs Fabers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas