Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Arī šogad Brīvības pieminekli apdrošinās par vienu miljonu latu

Valsts svētku priekšvakarā apdrošināšanas sabiedrība BTA atjauno Brīvības pieminekļa apdrošināšanas polisi, un arī šoreiz tas apdrošināts par vienu miljonu latu, informēja uzņēmums.

Tāpat kā iepriekš, Brīvības piemineklis ir apdrošināts pret visiem iespējamiem pamatriskiem: ugunsnelaimi, dūmu, vētras, krusas, plūdu un mehānisko transporta līdzekļu iedarbību, šķidrumu noplūdi no bojātiem cauruļvadiem, zemes noslīdējumiem un iegruvumiem, īpašuma ļaunprātīgu bojāšanu un citiem draudiem. Tāpat kā pērn, polisē iekļauts vēl viens risks - pieminekļa apgānīšana.

Aizvadītā gada laikā BTA izmaksājusi atlīdzības par četriem šādiem gadījumiem. Pirmos divus pārkāpumus pavasarī alkohola reibumā izdarīja divdesmitgadīgi jaunieši, Latvijas iedzīvotāji, un abos gadījumos tā bija dabisko vajadzību kārtošana pie pieminekļa. Izmaksātās atlīdzības summa no vainīgajiem regresa kārtībā jau ir piedzīta. Šiem gadījumiem sekojuši vēl divi, kuros vainīgie bija Igaunijas pilsonis un četri Lielbritānijas pilsoņi. Arī šajos gadījumos atlīdzības jau ir izmaksātas un sākts regresa piedziņas process. Vēl viens atlīdzības pieteikums ir tikko iesniegts un atrodas izskatīšanas procesā.

Kā informē BTA, apdrošināti ir gan pieminekļa konstruktīvie elementi, iekšējā un ārējā apdare, gan iekšējās inženiertehniskās komunikācijas, skulptūras un citi mākslinieciskie veidoli.

BTA Brīvības pieminekli apdrošina sesto gadu pēc kārtas, un šī apdrošināšana ir BTA dāvinājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas