Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Atlaistais RS valdes loceklis saņēmis brangu kompensāciju, bet turpina darbu RS

Bijušajam pašvaldības uzņēmuma Rīgas satiksme (RS) valdes loceklim Igoram Volkinšteinam, kurš pērn tika atbrīvots no valdes locekļa amata par kļūdu trolejbusu iepirkumā, šī kļūda sanākusi finansiāli izdevīga. Proti, I.Volkinšteins saņēmis kompensāciju divu mēnešalgu apmērā un vēl kompensāciju par neizmantoto atvaļinājumu, taču turpinājis strādāt uzņēmumā par attīstības direktoru.

Tas izriet no Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) teiktā Dienai.

Jau ziņots, ka tā dēvētās 4.atmodas tautas armijas (4ATA) publiskotajā algu sarakstā, kas atspoguļojot situāciju RS, bija redzams, ka divas personas augustā saņēmušas 25 tūkstošus latu, bet pēc tam turpina saņemt vairākos tūkstošos latu mērāmu algu.

N.Ušakovs norāda, ka naudas summa, ko jūlija mēnesī no RS saņēmis I.Volkinšteins, esot «ļoti tuvu tam». N.Ušakovs norāda, ka no vienas puses RS ir ievērojusi likumu, jo I.Volkinšteins ir saņēmis likumā paredzētās kompensācijas.

Tomēr vēl tikšot pārbaudīts, vai kļūdu pieļāvušajam I.Volkinšteinam vispār vajadzēja palikt darbā RS, kā arī, vai nav bijuši citi gadījumi, kad kāds RS darbinieks pamet amatu, saņem kompensāciju, bet turpina darbu citā amatā turpat RS. «Jāpārbauda, vai tas ir individuāls gadījums vai sistēma,» saka N.Ušakovs.

Pašlaik I.Volkinšteins kā RS attīstības direktors saņem 2700 latu mēnesī, portālu informē N.Ušakova preses pārstāve Anna Kononova.

Diena jau rakstīja, ka pērn toreizējais Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK) nolēma atbrīvot no amata I.Volkinšteinu, kurš izrādījās vainīgs, ka jaunu trolejbusu iepirkumā bankā paņemts mazāk naudas nekā nepieciešams.

Pirms četriem gadiem RS nolēma iegādāties zemās grīdas trolejbusus par summu, kas nepārsniedz 55 miljonus latu, taču ar bankām noslēgts līgums par 55 miljoniem eiro. Tādēļ I.Volkinšteins uzņēmuma padomei lūdza atļauju «piesaistīt papildu līdzekļus» — astoņus miljonus eiro. Viņš esot zinājis par radušos problēmu, bet nav informējis ne valdi, ne padomi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas