Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Atrod potenciālās piestāņu vietas prāmim pār Daugavu

Pēc pusotra gada klusuma perioda Rīgas dome atdzīvinājusi ideju par prāmju satiksmes izveidi pār Daugavu, ko īstenojot varētu samazināt automašīnu, īpaši kravu transporta, plūsmu uz tiltiem un pilsētas centrā. Domes satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs (TB/LNNK) pagājušajā nedēļā kopā ar Rīgas brīvostas pārvaldnieku Leonīdu Loginovu apbraukāja vairākas vietas ostas teritorijā, kur būtu iespējama piestātnes izveidot.

Katrā Daugavas krastā atrastas divas vietas, par kurām ostai nebūtu iebildumu, saka domes satiksmes un transporta lietu komitejas preses sekretārs Dzintars Zaļūksnis. Kur tās konkrēti atrodas, ne no ostas, ne domes pagaidām uzzināt neizdevās. Dz.Zaļūksnis skaidro, ka A.Požarnovs nevēlas vietas publiskot, kamēr nav noslēgušās visas konsultācijas. Citiem domes deputātiem un sabiedrībai tās varētu darīt zināmas kādā no tuvākajām komitejas sēdēm. Satiksmes eksperti vairākkārtīgi _Dienai _minējuši kuģošanu kā alternatīvu sauszemes satiksmei. "To tiltu tik ļoti trūkst, tāpēc jāapsver iespēja veidot prāmju satiksmi pāri Daugavai," sacījusi satiksmes inženierzinātņu doktore un satiksmes plānošanas firmas _Imink _direktore Ija Niedole, kas savulaik pētījusi ieceri par prāmju līnijas izveidi starp Bolderāju un Vecmīlgrāvi. Pētījumā secināts, ka prāmis var pozitīvi ietekmēt transporta kravu kustības samazinājumu Rīgā, kā arī paātrināt nokļūšanu no viena krasta līdz otram līdz pat 25 minūtēm. Taču apkārtnes iedzīvotāju iebildumu dēļ, iecere pagājušā gada sākumā domē tika noraidīta, savukārt atrast citas brīvas vietas ostā līdz šim nebija izdevies.

Rīgas reģiona attīstības aģentūras, kas nodarbojās ar projekta attīstīšanu, vadītājs Dans Bērtulis uzsver, ka osta pati nav ienteresēta prāmju satiksmes izveidē, jo tādejādi tiktu traucēta brīva kuģu ienākšana un iziešana no ostas. Rīgas mērs un brīvostas valdes loceklis Jānis Birks (TB/LNNK) par šiem ostas iebildumiem sakās neko nezinām, taču norāda, ka "tas nevar būt arguments," jo satiksmes intensitāte Daugavā ir ļoti zema salīdzinot ar citām Eiropas pilsētām, piemēram, Rostoku. Mērs ir pārliecināts, ka prāmis būtu ekonomiski izdevīgs.

Visupirms gan jārēķinās ar izdevumiem infrastruktūras izveidē. Lai ierīkotu prāmju līniju, būs jāizbūvē piestātnes, kuru izmaksas pirms gadiem tika lēstas ap diviem miljoniem latu, piebraucamie ceļi un automašīnu stāvlaukumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas