Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Autovadītāji Maskavas ielas «korķos» vaino sabiedriskā transporta joslu

Pēc sabiedriskā transporta joslas ieviešanas Maskavas ielā virzienā ārā no Rīgas veidojas iespaidīgi sastrēgumi, Diena.lv sūdzējās kāds lasītājs. Viņš apgalvo, ka ceļš līdz Tīrainei kopš joslas ierīkošanas kļuvis divreiz ilgāks.

Satiksmes vadības centra informācija liecina, ka Maskavas ielā piektdienas vakarā ir bijuši automašīnu satiksmes sablīvējumi virzienā no centra, atzīst Rīgas domes Satiksmes departamenta Administratīvās pārvaldes Tiesiskā nodrošinājuma, personāla un informācijas nodaļas galvenā komunikācijas speciāliste Ieva Prauliņa. Tajā laikā Maskavas ielā un Krasta ielā ir bijušas divas autoavārijas, kas varētu būt iemesls satiksmes sablīvējumiem. Šonedēļ, pirmdien un otrdien, informācija par automašīnu sablīvējumiem šajā Maskavas ielas posmā neesot saņemta. Taču Satiksmes departaments turpina sekot līdzi situācijai Maskavas ielā.

Sabiedriskā transporta joslu Maskavas ielā Rīgas domes Satiksmes departaments ierīkoja pavisam nesen – 16.septembrī. Virzienā no centra sabiedriskā transporta josla ir ierīkota pirmajā braukšanas joslā posmā no Ķengaraga ielas līdz Eglaines ielai. Savukārt virzienā uz centru - posmā no Eglaines ielas gandrīz līdz Slāvu ielai.

SIA Rīgas satiksmes preses sekretārs Viktors Zaķis norāda, ka jaunā josla ir ļoti būtiska satiksmes kustībai pa Maskavas ielu: «Plānojot maršrutu, tiek ierēķināts, ka šo posmu autobuss veic sešās minūtēs, taču satiskmes traucējumi bijuši līdz pat 30 minūtēm.» Viņš arī norādīja, ka agrāk sānu joslā drīkstēja stāvēt automašīnas, tāpēc apgalvot, ka joslas dēļ strauji palielinājušies korķi, nav pamata.

Arī autožurnālists Pauls Timrots uzskata, ka sabiedriskā transporta joslas sevi attaisno: «Iela ir plata, un agrāk gar malu gan stāvēja automašīnas, gan bija taksometru pieturas.» Pozitīvi P.Timrots sabiedriskā transporta joslas vērtē arī tāpēc, ka tās samazina agresīvo braukšanu pa ielām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas