Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Autovadītāji Rīgas sabiedriskajā transportā šodien var braukt bez maksas

Lai atvieglotu glābšanas dienestu darbu un mazinātu satiksmes intensitāti galvaspilsētā ļoti stipro lietavu un vētras laikā, autovadītāji šodien SIA "Rīgas satiksme" sabiedrisko transportu - autobusus, trolejbusus un tramvajus - var izmantot bez maksas.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas pašvaldības Ārējās komunikācijas nodaļas vadītāja pienākumu izpildītājs Mārtiņš Vilemsons, par tā saucamo "vētras biļešu" ieviešanu galvaspilsētā svētdien ārkārtas sēdē vienojās pašvaldības Civilās aizsardzības komisija un tika izdots attiecīgs pilsētas izpilddirektora rīkojums.

Līdz ar to par braukšanai sabiedriskajā transportā derīgu dokumentu šodien tiks uzskatīta arī vieglā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība. Tā saucamā automašīnas tehniskā pase kā braukšanai derīgs dokuments jāuzrāda tikai kontroles laikā, bet tā nav jārāda transportlīdzekļa vadītājam. Šo iespēju var izmantot jebkura pilngadīga persona, autovadītāja apliecībai nav obligāti jābūt līdzi. Reģistrācijas apliecība apliecinās, ka konkrētais transportlīdzeklis tajā brīdī neatrodas satiksmē, kas ir pašvaldības mērķis, skaidroja Vilemsons.

LETA jau ziņoja, ka sinoptiķu prognozēto ekstremālo meteoroloģisko laika apstākļu dēļ Rīgas dome ir izplatījusi aicinājumu rīdziniekiem šodien iespēju robežās nedoties ārā no mājām.

Vecāki Rīgā tiek aicināti nevest savus bērnus uz bērnudārziem, tomēr Rīgas pašvaldība nodrošinās bērnudārzu darbību, ja vien nebūs būtisku ūdens un elektrības padeves traucējumu.

Tāpat pašvaldība aicina uz darbu nedoties skolēniem, kuri vasarā strādā Rīgas domes iestādēs un uzņēmumos.

LETA jau ziņoja, ka pirmdien Latvijas centrālajā daļā gaidāms ļoti stiprs lietus un vējš, kas sākās jau pirmdienas vakarā, tādēļ Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs ir izsludinājis divus sarkanos jeb augstākā līmeņa brīdinājumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas