Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Deputāti obligātu Rīgas karoga izkāršanu svētku dienās uztver kā aprīļa joku

Rīgas domes pilsētas attīstības komiteja trešdien neatbalstīja noteikumus par Rīgas simbolikas izmantošanu, kas paredzēja iekasēt nodevu par Rīgas ģērboņa, karoga un Vecrīgas silueta izmantošanu suvenīros un citos izstrādājumos, kā arī ieviest obligātu pilsētas karoga izkāršanu pie visām mājām svētku dienās. Visi deputāti atbalstīja komitejas locekļa Andreja Požarnova (TB/LNNK) priekšlikumu: "Varam uzskatīt šo jautājumu par 1.aprīļa joku un nosūtīt atpakaļ pārstrādāšanai."

Būvvaldes sagatavotajos noteikumos deputātus neapmierināja gan obligāta karoga izkāršana, gan nodevas ieviešana. "Viss, kas attiecas uz maksām situācijā, kad ir ekonomikas recesija, ir jāaizmirst," sacīja deputāts Gundars Bojārs (LPP/LC). Arī citi viņam pievienojās, ka tas neveicinās uzņēmējdarbību pilsētā. Tāpat deputāti nevēlējās kaitināt iedzīvotājus. "Kāpēc jāuzspiež visām Rīgas mājām karoga izkāršana? Mēs automātiski uzprasāmies uz konfliktu ar iedzīvotājiem," sacīja vicemērs Jānis Dinevičs (LSDSP). Vairāki deputāti vēl pieļāva, ka pilsētas karogu varētu likt izvietot pie visām pašvaldības iestādēm.

Diena jau rakstīja, ka noteikumos tika paredzēti obligāti nosacījumi karoga izmantošanai, lai pašreizējās ekonomikas recesijas apstākļos atjaunotu rīdzinieku pašapziņu un radītu kopības apziņu, teikts deputātiem sagatavotajos dokumentos. Savukārt prasība par nodevas ieviešanu tika pamatota ar nepieciešamību novērst pilsētas simbolikas parādīšanos nevietā nepienācīgā izskatā, kā arī gūt pašvaldībai zināmus ieņēmumus.

Pēc tam, kad Būvvalde noteikumus būs pārstrādājusi, komiteja tos skatīts atkārtoti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

RD vēlas iekasēt nodevu par simbolikas izmantošanu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas