Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Dienvidu tilta trešo kārtu iekonservēs

Rīgas domes Satiksmes departaments rīt, 20.septembrī, lūgs ap 14 000 latu Dienvidu tilta trešās kārtas posma no Bauskas ielas līdz Ziepniekkalna ielai konservācijas projekta izstrādei un konservācijas darbu veikšanai, liecina Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas darba kārtība.

Komitejā izskatīšanai un apstiprināšanai iesniegts jautājums par līdzekļu piešķiršanu 1830 latu apmērā Dienvidu tilta trešās kārtas posma konservācijas projekta izstrādei un 12 000 latu apmērā konservācijas darbu veikšanai.

Jautājums par Dienvidu tilta posma no Bauskas ielas līdz Ziepniekkalna ielai būvniecību un situāciju ar esošo būvniecības līgumu tika izskatīts Dienvidu tilta labā un kreisā krasta pieeju būvniecības projekta vadības grupas sēdē piektdien, 16.septembrī.

Sēdes protokola izraksts liecina, ka darba grupa piekritusi būvuzņēmēja AS "Transport Systems" ierosinājumam pārtraukt līgumu par Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecību, savstarpēji vienojoties un nepieļaujot līgumsodu vai zaudējumu piedziņu no pasūtītāja, kā arī vienojoties par veikto būvdarbu kvalitātes garantijas iesniegšanas termiņiem un kārtību, lai veiktu gala norēķinu par līguma darbu izpildi.

Pēc šīs vienošanās tiks veikta objekta konservācija, kuras izmaksas segs pasūtītājs jeb Rīgas dome.

Savukārt Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejai ieteikts uzdot Satiksmes departamentam, sadarbojoties ar Finanšu departamentu, sagatavot un iesniegt izskatīšanai komitejas sēdē Rīgas domes lēmuma projektu par iepirkuma izsludināšanu būvdarbu pabeigšanai ar finansējuma piesaisti, iekļaujot iepirkumu dokumentācijā atrunu par tiesībām atkāpties no finansējuma piesaistes, ja Finanšu ministrija iekļauj 2012.g.valsts budžeta likumā pašvaldībai pašai tiesības piesaistīt finanšu līdzekļus.

Jau ziņots, ka Dienvidu tilta 3.kārtas būvniecība kopš pagājušā gada 1.jūnija ir pārtraukta finansējuma trūkuma dēļ un nav zināms, kad Rīgas dome varētu atrast līdzekļus būvdarbu turpināšanai. Tāpēc būvuzņēmējs AS "Transport Systems" augusta sākumā nosūtījis vēstuli Satiksmes departamentam, aicinot pārtraukt līguma darbību.

Līgums ar "Transport Systems" par Dienvidu tilta posma no Bauskas ielas līdz Ziepniekkalna ielai būvniecību atklāta konkursa rezultātā tika noslēgts 2009.gada 10.martā, paredzot, ka darbi jāpabeidz 36 mēnešu laikā no būvdarbu sākšanas jeb līdz 2012.gada maijam, taču tas nebūs iespējams.

Šī līguma kopējā summa, iekļaujot pievienotās vērtības nodokli, ir gandrīz 28 miljoni latu. 2009.gadā objekta finansēšanai tika piešķirti nepilni 9,2 miljoni latu, bet 2010.gadā - tikai 1,2 miljoni latu, tāpēc ar būvuzņēmēju panākta vienošanās, ka darbi no 2010.gada 1.jūlija tiek pārtraukti, automātiski pagarinot līguma termiņu.

Rīgas dome Dienvidu tilta 3.kārtas būvniecībai nepiešķīra finansējumu arī 2011.gada sezonā, un joprojām nav iespējams prognozēt nepieciešamā finansējuma pieejamību arī 2012.gadā, tāpēc ir pilnīgi skaidrs, ka objektu nebūs iespējams nodot ekspluatācijā sākotnēji paredzētajā termiņā, norādīja Strods.

Rīgas domes un AS "Transport Systems" par tilta būvniecību noslēgtā līguma kopējā summa ir 313,4 miljoni latu, no kuriem 170,3 miljoni latu ir projektēšanas un būvniecības izmaksas, bet 143,2 miljoni latu - maksājumi par finansējuma piesaisti.

Kā ziņots, Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) augusta sākumā sacīja, ka pašvaldība Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecībai meklēs citu būvnieku, mēģinot panākt vienošanos par līguma laušanu ar "Transport Systems" un jau septembrī izsludinot jaunu iepirkumu konkursu. Līdz šim par trešās kārtas būvdarbiem pašvaldība samaksājusi tikai par nelielu izpildīto darbu apjomu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas