Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Divi Latvijas pārstāvji iegūst 250 000 dolāru, lai īstenotu projektu "GoMap Riga"

Divi Latvijas pārstāvji - Mārcis Rubenis un Kristofors Blaus - starptautiskā konkursā _Knight News Challenge _ieguvuši 250 tūkstošu ASV dolāru (141,7 tūkstošu latu) balvu, lai realizētu savu projektu GoMap Riga, liecina mājaslapas www.drdobbs.com publicētā informācija.

Par konkursa Knight News Challenge 2010.gada laureātiem atzīti divpadsmit mediju inovāciju projekti. Uzvarētāji savā starpā sadalīs 2,74 miljonus ASV dolāru (1,55 miljonus latu).

Latviešu projekts GoMap Riga domāts, lai iedvesmotu cilvēkus iesaistīties Rīgas sabiedriskajā dzīvē.

Šis projekts radīs dzīvu tiešsaistes karti ar aktuālām vietējām ziņām un aktivitātēm. GoMap Riga atlasīs saturu no interneta un automātiski ievietos to kartē. Rīgas iedzīvotāji varēs pievienot savus jaunumus, fotogrāfijas un video, diskutējot par apkārt notiekošo.

GoMap Riga
tiks integrēta jau eksistējošajos lielākajos sociālajos tīklos un ļaus iedzīvotājiem piedalīties, arī izmantojot mobilās tehnoloģijas. Projekta testēšana notiks Latvijas galvaspilsētā Rīgā, bet vēlāk tas būt piemērojams arī citām pilsētām.

Konkurss Knight News Challenge finansē idejas, kuras izmanto digitālās tehnoloģijas, lai transformētu medijus un informētu specifiskas ģeogrāfiskās kopienas. Konkurss notiek ceturto gadu. Piecu gadu laikā tā organizētāji iecerējuši dažādiem projektiem piešķirt līdz pat 25 miljoniem dolāru (14,2 miljoniem latu).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas