Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Esplanādē nekavējoties būtu jānomaina apmēram 50 apgaismes balstu

Vairāk nekā 50 gadu vecie apgaismes stabi Esplanādē apdraud parka apmeklētāju drošību. "Korozija tiem izgājusi pilnīgi cauri. Ja cilvēks meģinās stabā ieķerties, ļoti iespējams, tas sabruks," stāsta pašvaldības aģentūras Rīgas gaisma direktora pienākumu izpildītājs Māris Kuņickis, kurš otrdien par nopietno situāciju informēja Rīgas domes satiksmes un transporta lietu komitejas deputātus.

Tehnisko ekspertu sabiedrības TUV Nord Baltik veiktajā Esplanādes apgaismes balstu testēšanā tika konstatēts, ka balstu biezums ir 64—76 procenti no sākotnēji paredzētā un stiprinājumu noslēgi ir ar 100% rūsas bojājumu. Pēc M.Kuņicka teiktā, avārijas stāvoklī šobrīd ir aptuveni piecdesmit jeb aptuveni puse no visiem parkā esošajiemm apgaismes stabiem. Tāpēc steidzīgi, vēl līdz vispārējai parka rekonstrukcijai jānomaina balsti pret visvienkāršākajiem cinkotajiem laternu stabiem. Vecie balsti apdraud gājēju drošību.

M.Kuņickis komitejai lūdza remontdarbiem novirzīt 30 642 latus, kas ir aģentūras ieņēmumu atlikums no pērn sniegtajiem maksas pakalpojumiem. Taču deputāti atzina, ka papildu līdzekļus drīkst piešķirt tikai reizē ar pašvaldības budžeta grozījumiem.

Tādēļ tika nolemts tagad problēmu pieņemt zināšanai un atgriezties pie tās risināšanas budžeta pārstrādes procesā.

Diena jau nesen rakstīja, ka jebkurā laikā var nobrukt arī Akmens tilta oriģinālās apgaismes ierīces, jo pusgadsimtu vecie čuguna statīvi ir daudzviet saplaisājuši un ar izdrupušiem caurumiem. Pēc M.Kuņicka sacītā, sliktā stāvoklī ir arī Vērmanes dārza laternas, kā arī apgaismes ierīces dažādās pilsētas vietās.

Jau vairākus gadus aģentūra lūgusi investīciju programmā iekļaut līdzekļus apgaismes stabu sakārtošanai, bet tā atbalstu nav guvusi. Visiem rekonstrukcijas darbiem kopā būtu nepieciešami 250 000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas