Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

FOTO: Maskavā būs Rīgas nams

Turpinot vizīti Maskavā, Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs) piektdienas rītā tikās ar Maskavas mēru Juriju Lužkovu un parakstīja abu galvaspilsētu sadarbības programmu 2009. – 2011. gadam. Rīgas domes priekšsēdētājs atzina, ka šajā jomā Rīgai ir liels, pagaidām vēl nepietiekami izmantots potenciāls, kam turpmāk būtu jāizvēlas trīs prioritāri virzieni: Latvijā ražotu pārtikas produktu tirdzniecība Maskavas tirgos un veikalu tīklos, tūrisma veicināšana un Rīgas brīvostas iespēju izmantošana.

"Mūsu pilsētu sadarbībai jāizpaužas tādu konkrētu projektu īstenošanā, kas dod labumu gan rīdziniekiem, gan maskaviešiem. Ceram Maskavā iedzīvināt tirdzniecības zīmolu "Rīgas marka", kas palīdzes Latvijas un Rīgas ražotājiem palielināt savas produkcijas eksportu, un ceram, ka maskavieši, savukārt, atzinīgi novērtēs mūsu preču kvalitāti," norāda Rīgas domes priekšsēdētājs.

N.Ušakovs un Maskavas mērs tikšanās laikā pārrunājuši iespēju Maskavā atvērt Rīgas namu, kas darbotos līdzīgi kā Maskavas nams Rīgā. Rīgas domes priekšsēdētājs arī iesniedzis Maskavas vadībai oficiālu vēstuli, lūdzot atbalstu piemērotas vietas un telpu izvēlē.

"Pieredze rāda, ka šāda sadarbības forma ir ļoti veiksmīga. Maskavas nams Rīgā kļuvis par vietu, kur rīkot daudzpusīgus pasākumus, kur pulcējas gan uzņēmēji, gan kultūras cilvēki. Līdzīgi arī Rīgas nams Maskavā varētu kļūt par atbalsta punktu Latvijas un Krievijas sadarbības veicināšanā," teicis N.Ušakovs.

(papildināta ar foto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas