Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

FOTO: Sarunas ar Maskavas valdību turpinās neformālā gaisotnē

Piektdien no rīta Rātsnamā vizītē pie Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) ieradās Maskavas valdības delegācija. Tās vadītājs Vladimirs Mališkovs nodeva jaunajam Rīgas pilsētas galvam Maskavas mēra Jurija Lužkova apsveikuma vēstuli. Sākušās amatpersonu sarunas aiz slēgtām durvīm. Sagaidot maskaviešus N.Ušakovs apsveikuma vārdus teica latviski, taču sarunas gaitā pārgāja uz krievu valodu.

Vizītē pie N.Ušakova ieradies arī Mališkova dēls Igors Mališkovs. Viņš ir miljonārs un uzņēmējs, Daugavpils futbola kluba Daugava valdes priekšsēdētājs. Kopumā Maskavas delegācijas sastāvā ir pieci cilvēki. No Rīgas pašvaldības sarunās piedalās N.Ušakovs un vicemērs Ainārs Šlesers.

Tikšanās  sākumā V.Mališkovs atzina, ka pēdējos desmit gadus sadarbība starp abām pilsētām ir bijusi laba, lai arī ar Uškova priekšgājējiem ne vienmēr izdevies rast sapratni atsevišķos jautājumos. Taču viņš norādīja, ka Maskava cer uz abu pilsētu sadarbību rīdzinieku un maskaviešu labā. Pēc V.Mališkovs vārdiem, abām pilsētām ir daudz kas pārrunājams, piemēram, dzejnieka Aleksandra Puškina piemineklis joprojām stāvot Maskavas namā Rīgā un gaida, kad tam atradīsies vieta pilsētā.

Pēc tikšanās pirmās daļas no abu pušu teiktā nekļuva skaidrs, kādu projektu īstenošanā abas pilsētas varētu sadarboties. Tika minēts, ka sadarbības potenciāls ir iespējams gan dzelzceļa, gan gaisa satiksmes, gan ostas, gan tūrisma un vēl citās jomās. V.Mališkovs norādīja, ka apspriežamo jautājumu lokā nav tikai biznesa projekti, bet arī sadarbība kultūras un sporta jomā.

Rīgas un Maskavas pašvaldību pārstāvji šodien tiksies vēl, taču sarunas notikšot neformālā gaisotnē.

Maskavas pašvaldība ir uzaicinājusi 6.-7.septembrī N.Ušakovu uz Maskavas pilsētas svētku svinībām. Savukārt oktobrī Rīgas domes pārstāvji un uzņēmēji tiek gaidīti Maskavā uz biznesa forumu.

Vizīte notiek pēc Maskavas valdības iniciatīvas. Maskavas valdība tiek uzņemta jaunā mēra N.Ušakova otrās darba nedēļas laikā. 

Diena.lv jau rakstīja, ka V.Mališkovs 2003.gadā Baltijas forumā sacīja, ka Latvijai vajadzētu ieviest pilsonības nulles variantu, krievu valodu kā otro valsts valodu un atteikties no pārejas uz latviešu mācību valodu krievu skolās, situāciju Latvijā salīdzinot ar ņirgāšanos par cilvēkiem.


(papildināts viss teksts un pievienoti foto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Maskavas valdība steidz apciemot Ušakovu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas