Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Glābjoties no ugunsgrēka, izlec pa logu un iet bojā

Pagājušajā naktī ugunsgrēka laikā pa 4.stāva logu izlēkuši divi vīrieši, no kuriem viens gājis bojā, apstiprina Valsts ugunsdzēsēsības un glābšanas dienests. Ugunsgrēks noticis mikrorajonā, un, ja cilvēki vēl būtu pie logiem, iespējams, glābēji nemaz nevarētu viņiem palīdzēt, jo daudzo mašīnu dēļ nevarētu izvilkt kāpnes, _Dienai _atzina dienesta pārstāve Inga Vetere.

Zvans uz notikuma vietu Kristapa ielā saņemts ap trijiem naktī un glābējus izsaucis kāds garāmgājējs. Zvanītājs teicis, ka Rīgā, Kristapa ielā 12, piecstāvu dzīvojamā mājā aizdedzies dzīvoklis un cilvēki lec pa logu.
Kad pēc septiņām minūtēm notikuma vietā ieradās ugunsdzēsēji, viņi konstatēja, ka no 4.stāva logiem nāk dūmi. Veicot notikuma vietas apskati, tika konstatēts, ka pa logu no degošā dzīvokļa izlēkuši divi vīrieši. Viens no vīriešiem (49 gadus vecs) no gūtajām traumām bija miris, bet otru (19 gadus vecs), kurš bija guvis smagas traumas, nogādāja slimnīcā.

Dzīvokļa priekštelpā dega mēbeles un sadzīves priekšmeti 15 kvadrātmetru platībā. Iespējamais ugunsgrēka izcelšanās iemesls ir bojājums elektroinstalācijā. Visdrīzāk cietušie pamodušies, kad dzīvokli jau bija pārņēmušas liesmas, pieļauj glābēji. Sajūtot lielo piedūmojumu un augsto temperatūru, negaidot palīdzību, vīrieši mēģinājuši paglābties paši un, izsitot stiklu, caur logu nolēkuši no 4.stāva.

Dienai stāstīja I.Vetere, daudzo privāto mašīnu dēļ, kas noliktas iekšpagalmos, glābējiem bija sarežģīti piekļūt notikuma vietai. “Ja būtu situāciju, kad redzam cilvēku logā, un mums jāuzstāda kāpnes, mēs to nevarētu izdarīt,” atzina I.Vetere.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas