Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Iedzīvotājus informēs par bīstamo atkritumu savākšanu Rīgā

Šobrīd Rīgā darbojas vairāki atkritumu savākšanas punkti, kur pieņem dažādus sadzīves bīstamos atkritumus. Par šo atkritumu bīstamību, un kā to nokļūšana augsnē vai gruntsūdeņos ietekmē apkārtējo vidi un cilvēku labsajūtu, stāstīs 19.aprīlī veselības tēmai veltītajā konferencē Veselīgs rīdzinieks - veselā Rīgā. Sabiedrības veselība Rīgas pilsētā, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

Vairākās vietās Rīgā ir izveidoti pieņemšanas punkti, kur iedzīvotāji var nodot sadzīvē radušos bīstamos atkritumus, tādus kā akumulatorus un baterijas, laku un krāsu atlikumus, šķīdinātājus, veco elektroniku, naftas produktu un minerāleļļu atkritumus un citus atkritumus. Šo vietu skaitu plānots palielināt. Drīzumā Rīgas aptiekās iedzīvotāji varēs nodot neizlietotos medikamentus, kuriem beidzies derīguma termiņš. Tas viss ļaus padarīt mūsu vidi tīrāku, kas ir būtisks priekšnoteikums labai veselībai.

Patlaban Rīgā ir izvietoti seši specializētie konteineri un norit darbs pie septītā punkta izveides sadzīves bīstamo atkritumu savākšanai, lai tie nenonāktu apkārtējā vidē: Duntes ielā 13, SN Gāzes uzpildes stacijā; Daugavgrīvas ielā 31, Eko Gāze uzpildes stacijā; Vienības gatvē 115a, Eko Gāze uzpildes stacijā; Ciema ielā 3, Eko Gāze uzpildes stacijā; Getliņu sadzīves atkritumu poligonā; Gunāra Astras ielā 7, LUKOIL degvielas uzpildes stacija, kā arī līdz vasaras sākumam tiks izveidots vēl viens punkts Emmas ielā 45, LUKOIL degvielas stacijā.

No Vides aizsardzības fonda regulāri tiek piešķirti līdzekļi pilsētas apstādījumu sakopšanai, jaunu koku stādīšanai, atkritumu apsaimniekošanai, vides labiekārtošanai, gaisa problēmu risināšanai.

Lai aktualizētu sabiedrības veselības nozīmi, kā arī informētu speciālistus un iedzīvotājus par sabiedrības veselības programmām, pasākumiem un aktivitātēm, 19.aprīlī Rīgas Kongresu namā notiks konference Veselīgs rīdzinieks - veselā Rīgā. Sabiedrības veselība Rīgas pilsētā, kur savu pieredzi un skatījumu uz sabiedrības veselības jautājumiem un veselīgas pilsētas veidošanu caur savas nozares prizmu paudīs Rīgas pašvaldības struktūru pārstāvji, veselības un ekonomikas nozares eksperti, nevalstisko organizāciju un iedzīvotāju iniciatīvas grupu pārstāvji.

Konferences laikā ap Kongresu namu no plkst. 9.30 līdz 15.20 notiks atraktīvi informatīvas aktivitātes un sporta stafetes rīdziniekiem, kur varēs uzlabot veselības paradumus, kā arī saņemt noderīgu informāciju par pašvaldības sniegtajiem pakalpojumiem iedzīvotājiem. Laukumā atradīsies vairākas teltis, kurās iedzīvotājus informēs par veselības veicināšanu un aicinās piedalīties veselīgās pilsētvides veidošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas