Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Iespējamo apkrāpšanu Rīgas sinagogas rekonstruēšanā izskatīs policijā

Prokuratūra būvkompānijas "Gamma 2" iesniegumu par iespējamo apkrāpšanu Rīgas sinagogas rekonstruēšanā pārsūtījusi lēmuma pieņemšanai Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē, aģentūrai LETA sacīja prokuratūras ārējo sakaru koordinētājs Andrejs Vasks.

Par to, ka ģenerāluzņēmēji palikuši parādā aptuveni 200 000 latu vairākiem apakšuzņēmējiem par Rīgas sinagogas rekonstrukciju, pirms dažām dienām rakstīja laikraksts "Diena".

"Mūs apstrādāja, kā mācēdami. Manai firmai palika parādā 34 000 latu. Viņi teica, ka līdz maijam samaksās, ja apsolos nolaist summu līdz 28 000 latu. Es piekritu, bet līdz šim brīdim nauda nav pārskaitīta," stāstījis būvkompānijas "Gamma 2" pārstāvis Raimonds Kokins. Pēc viņa teiktā, neviens neesot norēķinājies ar vismaz deviņiem Rīgas sinagogas Vecrīgā, Peitavas ielā, atjaunošanas darbu veicējiem, kā arī daudziem atsevišķiem strādniekiem.

Kopējā parāda summa tuvojoties 200 000 latu. Uzņēmumiem par nesaņemto naudu Valsts ieņēmumu dienests liek maksāt nodokļus, līdz ar to lielākā daļa no tiem ir nonākusi nodokļu parādnieku statusā, stāstījis Kokins.

Rīgas ebreju reliģiskā draudze, kas līdzekļus sinagogas restaurācijai saņēma no Eiropas Savienības un valsts budžeta, noliedz, ka nebūtu ar celtniekiem norēķinājusies, jo galvenajam būvniekam nauda ir pārskaitīta. "Kāds no tiem, kam bija tālāk jāsamaksā strādniekiem, to nav izdarījis. Mēs savas saistības esam izpildījuši," uzsvērusi Rīgas ebreju kopienas izpilddirektore Gita Umanovska.

Pēc viņas vārdiem, draudze konkursa ceļā par projekta ģenerāluzņēmēju izraudzījusies kompāniju "Conti būvētājs". Tā savukārt vienojusies ar citu firmu - "Delta", kas tālāk piesaistījusi visus pārējos būvniekus dažādu darbu veikšanai. "Conti būvētājas" un "Deltas" viedokli iegūt nav izdevies, jo pirmā uzņēmuma vadītājs otrdienas pēcpusdienā nebija darbā, savukārt otrā firmā uz telefona zvaniem neatbildēja.

Pēc Kokina teiktā, līguma nosacījumus nav izpildījusi tieši "Delta", jo tās paspārnē strādājuši pārējie darbu veicēji, taču abas firmas esot saistītas. "Tā bija viņu shēma piesaistīt šo apakšuzņēmēju, lai ar mums nenorēķinātos," uzskata uzņēmējs. Turpretim citā būvkompānijā "Dizana" norādīts, ka arī "Delta" esot "tāds pats cietējs kā citi, jo nesaņēma naudu no "Conti būvnieka"".

Tikmēr "Gamma 2" par iespējamo būvuzņēmēju apkrāpšanu vērsās ar iesniegumu prokuratūrā. Uz tiesu plāno iet uzņēmums "Akva NMP", kuram nav samaksāta vislielākā summa - 55 362 lati, ziņoja "Diena".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas