Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Imantas iekšpagalmā grib būvēt jaunu ēku

Pret skvēra aizbūvēšanu saņemts gandrīz 500 apkārtējo namu iedzīvotāju iebildumu. Rīgas domes pilsētas attīstības komitejas deputāti šodien vērtē SIA Profit Neo ieceri būvēt sešstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju Anniņmuižas bulvārī 50b. Sabiedriskās apspriešanas laikā pret šo ieceri saņemts gandrīz 500 rīdzinieku iebildumu.

Ēkā plānots uzbūvēt 34 dzīvokļus, piecas virszemes un 30 pazemes autostāvvietas. Zemes gabals ar kopējo platību 3344,8 kvadrātmetri ir SIA Profit Neo īpašums. Kopumā pret būvniecības ieceres realizāciju iebilst 462 apkārtējo māju iedzīvotāji, savukārt 176 apkārtējās mājās un citos Rīgas mikrorajonos dzīvojošie iedzīvotāji būvniecības ieceri atbalsta. Vienlaikus pilsētas attīstības departaments informē, ka atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem vērā ņemamas ir sabiedriskās apspriešanas laikā saņemtās 86 būvniecības ieceri atbalstošās un 209 būvniecības ieceri noraidošās aptaujas lapas. Galvenie iedzīvotāju iebildumi ir — objekta realizācijas gadījumā pilnībā tiktu likvidēta zaļā un atpūtas zona Dammes ielas 11.nama pagalmā, pasliktinātos apkārtējo namu iedzīvotāju dzīves apstākļi un vide, turklāt nav veikta ģeodēziskā izpēte un būvniecības ieceres celtniecība nav saskaņota ar apkārtējo māju iedzīvotājiem. Iedzīvotāji uzskata, ka paaugstināsies ugunsbīstamība, būs apgrūtināta glābšanas dienestu piekļūšana gan esošajām mājām, gan jaunbūvei, samazināsies apkārtējā nekustamā īpašuma vērtība, tiks degradēta zaļā vide, iznīcināti koki u.c. Iedzīvotājus satrauc arī fakts, ka jaunbūvi izvietos pārāk tuvu Dammes ielas 11.namam un būs jāskatās pretējās mājas logos, būvniecības process negatīvi ietekmēs apkārtējo māju iedzīvotājus, palielināsies automašīnu skaits, kas palielinās izplūdes gāzu koncentrāciju un negatīvi ietekmēs bērnu un pensionāru veselību, un palielināsies troksnis. Pausti arī tādi norādījumi, ka tiks pārslogota pašreizējā infrastruktūra, apgrūtināta automašīnu novietošana esošo māju iedzīvotājiem, bērniem tiks liegta iespēja rotaļāties, būvniecības ieceres realizācija pārslogos esošo inženierkomunikāciju sistēmu, tiks aizbūvēts iekšpagalms, palielināsies sabiedriskā transporta noslodze, tiks iznīcinātas ierastās taciņas līdz sabiedriskā transporta pieturai un veikalam, kā arī tas, ka šajā rajonā uz vietām bērnudārzos ir lielas rindas, kas būvniecības ieceres realizācijas gadījumā palielināsies. Būvniecības ieceres atbalstītāji savukārt norāda, ka plānotā jaunbūve apkārtējo vidi un iedzīvotājus ietekmēs pozitīvi, jo bērniem būs labiekārtots rotaļu laukums, tiks sakārtots pagalms un teritorija, kā arī būs papildus jaunas dzīvojamās platības. Galīgais lēmums par būvniecības atļaušanu vai aizliegšanu šajā vietā būs jāpieņem domes sēdē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas