Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Īsi pirms 9.maija atjaunos Uzvaras pieminekļa uzrakstu

Noslēgumam tuvojas Uzvaras pieminekļa kādreizējā uzraksta - “Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem” – atjaunošana un jaunos burtus paredzēts uzstādīt nākamās nedēļas beigās, Dienu informēja sabiedriskās organizācijas Memoriāls vadītājs Jurijs Sediševs, kurš organizē restaurācijas darbus.

Viņš pastāstīja, ka jaunie metāla burti, kas tiek izgatavoti kādā Latvijas rūpnīcā, 3.maijā tiks nogādāti pie pieminekļa un uzstādīti, lai 9.maijā, kad daļa krievvalodīgo iedzīvotāju atzīmēs Padomju Savienības uzvaru Otrajā pasaules karā, piemineklis būtu kārtībā.

Diena jau pagājušā gada nogalē rakstīja par organizācijas ieceri atjaunot Uzvaras pieminekļa sarkanās granīta plāksnes, kā arī daļu no uzraksta, kas no pieminekļa pazuda pagājušā gadsimta pēdējā desmitgadē. Šo nodomu nav bremzējušas arī Rīgas mēra Jāņa Birka (TB/LNNK) pretenzijas, ka iecere ir "spļāviens sejā Latvijas valstiskumam un tūkstošiem latviešu".

Burtu nomaiņa ir saskaņota Rīgas pieminekļu padomē, kas uzskata, ka jebkurš piemineklis jāsaglabā tāds, kāds tas ir būvēts un bez deformācijām. Atjaunošanas izmaksas iepriekš solījusi segt Maskavas pilsētas valdība.

Par to, vai atļaut 9.maijā pie Uzvaras pieminekļa rīkot pasākumu, Rīgas dome lems nākamnedēļ, sacīja pilsētas izpilddirektora preses sekretārs Uģis Vidauskis.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Uzvaras pieminekļa uzraksta atjaunošanu sola atbalstīt Maskavas valdība

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas