Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Izveidota interaktīva Rīgas velomaršrutu interneta karte

Rīgas domes Satiksmes departamenta mājas lapā izveidota interaktīva velomaršrutu interneta karte, kurā iekļauti gan Rīgā izbūvēto veloceliņu maršruti, gan arī ieteicamie velomaršruti Pārdaugavā, informēja departaments.

Interneta karte izveidota ar mērķi apzināt iedzīvotāju iecienītākos velomaršrutus visā Rīgā pa mazintensīvas satiksmes ielām un gājēju ietvēm. Tāpēc Satiksmes departaments aicina iedzīvotājus departamenta mājas lapā ziņot par saviem iecienītākajiem velomaršrutiem, ko varētu ieteikt arī citiem. Departaments apsekos ieteiktos velomaršrutus un iekļaus tos velomaršrutu interneta shēmā.

Patlaban interneta kartē ir norādīti biedrības "Latvijas Velo informācijas centrs" apzinātie velomaršruti pa mazintensīvas satiksmes ielām un gājēju ietvēm Pārdaugavā.

Tie iekļauti arī Satiksmes departamenta izdotajā bukletā "Padomi drošai velobraukšanai. Ikdienas velomaršrutu karte Pārdaugavā." Pēc departamenta pasūtījuma Rīgā izdots arī buklets "Velomaršrutu karte Pārdaugavā un tās apkārtnē".

Pirmajā bukletā sniegta informācija par Ceļu satiksmes noteikumiem braukšanai ar velosipēdu, kā arī iekļauta ieteicamo velomaršrutu karte pa gājēju ietvēm un mazintensīvas satiksmes ielām Pārdaugavā. Savukārt otrajā ir sniegta informācija par atpūtas velomaršrutiem Pārdaugavā un tās apkārtnē - "Izzini Āgenskalnu", "Beberbeķu velotakas", "Atklāj Doles salu", "Daugavgrīvas sala". Bukletā ir gan atpūtas velomaršrutu shēmas, gan arī īss maršrutu apraksts, ceļa seguma raksturojums, informācija par maršruta veikšanai nepieciešamo laiku, kā arī informācija par apskates objektiem.

Visu septembri bukleti būs pieejami lielākajos Rīgas veloveikalu tīklos: Fans, Sportland, 100% Sports, Viss atpūtai dabā, Hawaii Express, Winsports, TREKS, Veloserviss, Burusports un velonomas punktos Velonoma.lv, Dahon. Tāpat bukleti būs pieejami arī Rīgas Tūrisma koordinācijas un informācijas centrā, augstskolās Pārdaugavā, bet to elektroniskā versija - Satiksmes departamenta mājas lapā www.rdsd.lv.

Informatīvie bukleti izdoti Eiropas Savienības līdzfinansēta projekta PRO.MOTION ietvaros. Projekta mērķis ir enerģijas patēriņa samazināšana privātā autotransporta vajadzībām, galveno  uzmanību veltot velotransporta attīstības veicināšanai dzīvojamos rajonos. Projektā kopumā piedalās 18 sadarbības partneri no 14 Eiropas valstīm. Līdztekus Rīgai projektā piedalās pašvaldības no Austrijas, Bulgārijas, Dānijas, Francijas, Itālijas, Īrijas, Lietuvas, Lihtenšteinas, Rumānijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas un Ungārijas.  

Projekta aktivitāšu realizācijai Rīgā ir atvēlēts finansējums 51 100 eiro, no kuriem 45% ir Eiropas Savienības līdzfinansējums. Informatīvo bukletu satura izstrādei, velomaršrutu apzināšanai, dizainam un drukai ar abu bukletu veidu kopējo tirāžu 47 282 eksemplāri ir ieguldīts finansējums 6692 latu apmērā, ieskaitot PVN.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas