Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Jāķeras pie šokolādes

Rīgas svētkos tiks noskaidrots erudītākais rīdzinieks

Rīgas svētku 2009 plašajā programmā, kas kulminē šodien 11.novembra krastmalā un arī Vērmanes dārzā, iekļauta arī Lielā spēle. Tās dalībniekiem būs iespēja sacensties divos posmos, meklējot desmit nozīmīgas ēkas Vecrīgā un pilsētas centrā, kā arī pārbaudot savas zināšanas un intuīciju (šiem posmiem un viktorīnai var pieteikties informācijas teltī 11.novembra krastmalā). Pēc tam abu posmu uzvarētājus — astoņus erudītākos rīdziniekus — gaida Lielais superfināls, kas risināsies Latvijas Radio 2 tiešajā ēterā no plkst.19. Pār to šefību uzņēmies erudīcijas konkursu eksperts Ivo Krumholcs. "Uzlikšu punktu spēlei!" viņš smaida. Spēles dalībniekiem Ivo vadībā stundas laikā būs jānoskaidro, kurš ir pats gudrākais un erudītākais. "Nāksies ar saviem jautājumiem un atbildēm ielauzties starp dziesmām, jo galu galā LR2 ir muzikāla radiostacija," eksperts piebilst.

Kādi jautājumi tiek gatavoti lielā fināla dalībniekiem, Ivo Krumholcs gan neatklāj. Turklāt viņš lepojas, ka šajos septiņpadsmit gados, kopš pievērsies prāta spēļu un viktorīnu organizēšanai, neviens neesot viņu pirms spēles noķēris, lai uzzinātu, kādi jautājumi tiks uzdoti. "Cik zināms, Rīgā bendes amats tika likvidēts jau kurā tur gadsimtā, tā ka arī no spīdzināšanas man nebūtu jābaidās…" I.Krumholcs smejas.

Ko viņš vaicās astoņiem spēles finālistiem? "Tie varētu būt balstīti uz sajūtām un visām piecām cilvēku maņām." Ļoti iespējams, erudīcijas viktorīnas jautājumi vispār tapšot izdomāti beidzamajā mirklī. "Vai tie būs grūti? Un ko vispār nozīmē grūti?" Ivo mazliet ironiski pārjautā un atzīst — rīdzinieki ir gana gudri un erudīti cilvēki, kuriem patīk dažādas prāta spēles un krustvārdu mīklu risināšana, tāpēc arī šī viktorīna problēmas nevarētu radīt.

Kopējo Lielās spēles dalībnieku skaitu Ivo Krumholcs neprognozē, lai gan zina teikt, ka iepriekšējās reizēs spēlēs piedalījies ļoti daudz cilvēku. Svētku organizatori prognozējuši, ka šoreiz spēlē varētu piedalīties apmēram desmit tūkstoši interesentu. "Konkurence ir nopietna, ja no šī cipara jāatlasa astoņi erudītākie! Iespējams, tāpēc būs nepieciešama izloze," eksperts spriež. Taču, viņaprāt, spēlē piedalīties un mēģināt iekļūt labāko skaitā pavisam noteikti ir vērts, jo spēles uzvarētājs kopā ar ģimeni varēs uguņošanas laikā vizināties pa Daugavu ar jahtu. Šo balvu sarūpējis Pilsētas jahtklubs. Otrās vietas ieguvējam tikšot labas grāmatas — tik daudz, ka nemaz nevarēšot panest. Bet smadzeņu darbības uzlabošanai un atmiņas trenēšanai pirms Lielās spēles Ivo Krumholcs iesaka vai nu ēst melno šokolādi, vai dzert kazas pienu. "Ja nemaldos, kazas piena labvēlīgo ietekmi uz smadzeņu darbību atklāja kāds no senajiem mediķiem, šķiet, Hipokrats. Varat pārbaudīt, vai tas darbojas!"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZIŅAI

Rīgas svētki

Rīgas svētku Lielā spēle. 22.VIII no plkst.11 līdz 17.30 11.novembra krastmalā. Lielais fināls — Latvijas Radio 2 ēterā no plkst.19

Svētku programma: www.rigassvetki.lv

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas