Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

KNAB nav iztaujājis bijušo RTAB valdes locekli Ločmeli-Luņovu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav veicis izmeklēšanas darbības ar bijušo Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) valdes locekli un pašreizējo Saeimas deputāti Regīnu Ločmeli-Luņovu (Saskaņa), aģentūrai LETA sacīja pati politiķe.

Ločmele-Luņova RTAB valdē strādāja no 2015.gada jūlija līdz 2018.gada decembrim. Šis laika posms aptver visu periodu, par kuru Valsts kontrole (VK) veikusi revīziju, un konstatējusi, ka pašvaldības nodibinājumos nelietderīgi iztērēti gandrīz 20 miljoni eiro.

Pēc deputātes teiktā, viņai līdz šim nav bijusi izdevība iepazīties ar VK ziņojumu un informāciju par notiekošo viņa iegūstot no plašsaziņas līdzekļiem.

Ločmele-Luņova norādīja, ka viņas rīcībā esošā informācija liecina, ka VK galvenās pretenzijas ir par pārvaldības funkciju izpildi. "Manuprāt, šāda problēma skar visas lielās pašvaldības - ka ir nepieciešams uzraudzības procesus stimulēt un pilnveidot. Tomēr man ir jāiepazīstas ar revīzijā teikto pamatīgāk, jo patlaban man ir diezgan vispārīga informācija," teica deputāte.

Komentēt sīkāk VK paustos pārmetumus amatpersona nevēlējās, norādot, ka darīs to tikai tad, kad no RTAB valdes locekļiem būs saņēmusi vairāk informācijas.

Vienlaikus viņa norādīja, ka no tiesībsargājošajām institūcijām neviens ar viņu nav mēģinājis sazināties.

Kā ziņots, VK revīzijā secinājusi, ka Rīgas pašvaldība trīs gadu laikā caur biedrībām un nodibinājumiem nesaimnieciski izlietojusi vairāk nekā 20 miljonus eiro rīdzinieku naudas. Revīzijā VK galveno uzmanību veltījusi diviem Rīgas pašvaldības dibinātiem nodibinājumiem - RTAB un Riga.lv.

Tāpat ziņots, ka KNAB darbinieki šorīt ieradās RTAB un Rīgas domes telpās, lai veiktu kratīšanu kriminālprocesā, kas ierosināts pret RTAB amatpersonām par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, dokumentu viltošanu, viltotu dokumentu izmantošanu un krāpšanu.

KNAB informēja, ka ilgstoša un apjomīga darba rezultātā, analizējot iegūto informāciju, 5.aprīlī tas sācis kriminālprocesu pret RTAB amatpersonām par budžeta līdzekļu izšķērdēšanu, dokumentu viltošanu un viltotu dokumentu izmantošanu un krāpšanu.

Informācijas ieguvē KNAB cieši sadarbojies ar VK. Vienlaikus kriminālprocesuālās darbības tiekot veiktas arī Vācijā, Zviedrijā un Spānijā.

Līdz šim KNAB aizturējis RTAB valdes priekšsēdētāju Vitu Jermoloviču.

RTAB valdē strādā Guntars Grīnvalds, Jermoloviča un Rīgas domnieks Maksims Tolstojs (Saskaņa). Pērn nodibinājums strādājis ar 6,17 miljonu apgrozījumu un 606 973 eiro peļņu.

Top komentāri

Protams
P
Viņa taču no neaizskarajiem( nesaskaņas )biedriem. Bija jau lieta par krāpšanos ar nodokļiem, bet......... Nožēlojama m..., kura tēlo lielo "taisnības cīnītāju". Tikai pati likumus neievēro...
precizējums
p
Nevis nav iztaujājis, bet gan "vēl nav iztaujājis".
vaļsirdīgas atzīšanās gadījumā
v
Domājams valdes loceklei Ločmelei-Luņovai būtu daudz ko stāstīt KNABam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas