Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Lai brauktu bez maksas, pensionāriem biļetes jāizņem līdz 15.septembrim

Nestrādājošiem pensionāriem ar personalizētajām braukšanas biļetēm jānodrošinās līdz 15.septembrim. Skaidrību par Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) rosināto un domes atbalstīto bezmaksas braukšanu nestrādājošiem pensionāriem neilgā laikā vēlējušies gūt gandrīz 4000 pensionāru. Nestrādājošā statusu pensionārs var pierādīt ar nodokļu grāmatiņu vai Valsts Sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) izziņu.

Sašutumu par neskaidrībām pirms divām nedēļām jau pauda Latvijas Pensionāru federācijas vadītāja Aina Verze. Tagad situācija esot uzlabojusies un pensionāri ir informēti. Uz pašvaldības uzņēmuma Rīgas satiksme (RS) informācijas tālruni zvanījuši ap 3700 pensionāru, apstiprina RS pārstāvis Viktors Zaķis.

Lai persona apliecinātu, ka ir tiesīga sabiedriskajā transportā braukt bez maksas, RS Klientu apkalpošanas centrā jāuzrāda pase, pensionāra apliecība, izziņa par dzīvesvietu, kā arī nodokļu grāmatiņa vai VSAA izziņa, ka par pensionāru netiek veiktas sociālās iemaksas.

Kā šie pensionāri var iegūt atlaidi, esot atkarīgs no tā, vai personai jau ir personalizētais e-talons. Tiem, kuriem ir šāds e-talons, jādodas uz RS Klientu apkalpošanas punktiem vai biļešu tirdzniecības vietām. «Nestrādājošiem pensonāriem personalizētajā e-talonā jau būs iekļauta informācija par statusu, jo līdz šim viņiem pienācās 50% braukšanas atlaide,» skaidro V.Zaķis. Biļešu tirdzniecības vietā nestrādājošiem pensionāriem aktivizēs bezmaksas braukšanu. RS aicina iedzīvotājus doties tieši uz biļešu tirdzniecības vietām, lai nekavētu darbu Klientu apkalpošanas centros, kas patlaban noslogoti ar skolēnu un studentu personalizēto e-talonu izveidi.

Personām, kurām pienākas bezmaksas braukšana, bet nav personalizētā e-talona, ar dokumentiem jādodas uz kādu no RS Klientu apkalpošanas centierm. Personalizētais e-talons ar braukšanas atlaidi tiks izsniegts uzreiz.

Nestrādājošiem pensionāriem ar personalizētajām braukšanas biļetēm jānodrošinās līdz 15.septembrim, informē RS. Ja e-talons vēl nav izgatavots, no 1. līdz 15.septembrim sabiedriskajā transportā varēs pārvietoties bez maksas, uzrādot apliecību pensionāru apliecību.

Savukārt tie, kuri nav izlietojuši iegādātās biļetes ar 50% atlaidi, līdz nākamā gada 1.septembrim RS Klientu apkalpošanas centros varēs atgūt savu naudu. RS aicina to darīt pēc 15.septembra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas