Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Mācībnieki sastrēgumos nedrīkstēs braukt

Mācību automašīnu spietošanai pa Rīgas tiltiem un Pārdaugavas ieliņās, visai drīz rīta un vakara sastrēgumu stundās tiks pielikts punkts, jo februāra sākumā pieņemtie grozījumi Ceļu satiksmes noteikumos ļauj pašvaldībām ierobežot to kustību. Rīgas dome šo iespēju solās izmantot, cerot tādējādi kaut nedaudz samazināt sastrēgumus pilsētā. Autoskolu pārstāvji gan netic, ka tas būtiski situāciju uzlabos.
Izsaki viedokli
Kur Rīgā jāierobežo mācību automašīnas?


Šoferi sūdzas, ka mācību automašīnas apgrūtina pārējā transporta kustību sastrēgumstundās, kā arī pauž viedokli, ka apmācības "korķos" nemaz nav efektīvas, jo topošie autovadītāji maksā par sēdēšanu, nevis braukšanu, Dienai stāsta Rīgas domes satiksmes departamenta preses sekretāre Ieva Prauliņa. Tagad, kad ir pieņemti grozījumi Ceļu satiksmes noteikumos, pašvaldībai ir tiesības iejaukties situācijā. Tā gan neplāno ierobežot "mācībniekus" visā Rīgas teritorijā. Pēc I.Prauliņas teiktā, tiks izveidots saraksts ar vietām, kurās topošie šoferi traucē satiksmes plūsmu. Lai to izdarītu, departamenta speciālisti tiksies ar autoskolu pārstāvjiem, kā arī aicina ikvienu rīdzinieku ziņot par, viņuprāt, problemātiskākajām vietām. Pēc priekšlikumu apkopošanas tiks izstrādāti Rīgas domes saistošie noteikumi. Tos gan varēs pieņemt tikai pēc Ceļu satiksmes noteikumu grozījumu publicēšanas oficiālajā laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Dienas veiktā aptauja liecina, ka par gaidāmajām izmaiņām visvairāk priecājas tie, kuriem ikdienā nākas braukt pa Pārdaugavu un šķērsot Daugavas tiltus, jo tieši tur vērojamas vislielākās problēmas. Izskan arī viedokļi, ka tik stingri ierobežojumi "mācībniekiem" nav nepieciešami — drīzāk jāpanāk, ka viņi iekļaujas plūsmā, "nevelkoties ar 30 km/h". "Dažkārt vairāk par "mācībniekiem" traucē tā saucamie rindā—priekšā—līdēji," saka šoferis Egils. Līdzīgi uzskata arī vairākās Dienas aptaujātajās autoskolās. Piemēram, autoskolas Vanags instruktors Rūdolfs Jākobsons, nenoliegdams, ka dažās situācijās topošie šofei tiešām traucē, norāda, ka sastrēgumstundās "mācībnieki" ir tie, kuri ievieš arī zināmu kārtību: "Viņi neiebrauc krustojumos mirgojošā signāla laikā vai tad, kad tas jau tā ir pilns, tie arī palaiž sabiedrisko transportu no pieturvietām." Taču, ja būs šādi ierobežojumi, autoskolas tos ievēros. Problēmu varētu radīt individuālie instruktori, no kuriem daudzi māca braukt mašīnās bez M burta.



Kur autoskolu audzēkņi visvairāk traucē satiksmi*

Mūkusalas aplis
K.Ulmaņa gatve
Vienības gatve
Tilts pār dzelzceļu, braucot no Vienības gatves uz O.Vācieša ielu
Posms no Tēriņu ielas virzienā uz Mārupes ielu
Bauskas iela
Jelgavas iela
Ziepniekkalna aplis

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas