Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Maijā siltumam Rīgā piemēros par 19,4% zemāku tarifu

No šā gada 3.maija norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju tiks piemērots tarifs 36,73 Ls/MWh (bez pievienotās vērtības nodokļa), kas ir par 19,4% zemāks nekā 2008.gada oktobrī piemērotais siltumenerģijas tarifs, piektdien paziņoja Rīgas siltums.

Tarifs noteikts, pamatojoties uz a/s Latvijas gāze (LG) paziņojumu par dabasgāzes tirdzniecības gala tarifiem maijā.

Savukārt jūnijā un jūlijā par patērēto siltumenerģiju saskaņā ar Rīgas siltuma prognozēm tiks piemērots tarifs 33,33 Ls/MWh, un tas irpar 26,9% zemāks nekā 2008.gada oktobrī, kā arī par 6% zemāks nekā pērnā gada attiecīgajos mēnešos. Sagaidāmie tarifi par siltumenerģiju norādīti, balstoties uz LG paziņojumā publicētajām prognozēm, ka jūnijā un jūlijā dabasgāzes tirdzniecības cena būs 145 Ls/1000 kubikmetriem.

Rīgas siltums atgādina, ka atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas pērnā gada 10.septembra lēmumam uzņēmuma siltumenerģijas tarifi var gan samazināties, gan palielināties, mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai.

Samazinoties siltumenerģijas patēriņam, dzīvojamo namu apsaimniekotājiem izrakstītie rēķini šogad aprīlī ir divas reizes mazāki, salīdzinot ar martā izrakstītajiem rēķiniem, un gandrīz tādi paši kā 2008.gada aprīlī, liecina Rīgas siltuma veiktā siltumenerģijas lietotājiem izrakstīto rēķinu analīze. Saskaņā ar izrakstītajiem rēķiniem rīdzinieki aprīlī patērējuši siltumenerģiju par 9,5 miljoniem latu.

Atsevišķi namu apsaimniekotāji aprīļa sākumā uzsākuši apkures atslēgšanu, tādējādi, ņemot vērā dažādos atslēgšanas laikus, rēķini par apkuri var būtiski atšķirties pat blakus esošajām mājām, uzsver Rīgas siltums.

Iedzīvotājiem rēķinus ietekmē arī katras mājas norobežojošo konstrukciju siltumtehniskie rādītāji – mājas, jumta, bēniņu, pagrabtelpu siltinājums, logu un durvju stāvoklis, kā arī moderno individuālo siltummezglu pēc apsaimniekotāju pieprasījuma ieregulētais režīms, piebilst uzņēmuma pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas