Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Neesot vairs amatā, Krastiņš brauks uz Venēciju pārstāvēt Rīgas domi

Kamēr Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK) paziņojis, ka taupības apstākļos būs jāizvērtē daudzu pašvaldības deputātu un darbinieku komandējumu lietderība, aktualizējies jautājums par jau paredzēto Rīgas domes (RD) pārstāvniecību šajā nedēļā gaidāmajā Venēcijas arhitektūras biennālē. Proti, vai Rīgas pilsētu tajā jāpārstāv pilsētas attīstības departamenta direktora pienākumu izpildītājs Gvido Princim un bijušajam attīstības komitejas vadītājam Edmundam Krastiņam (TP), tam tērējot trīs tūkstošus latu.

"Es pati šajā laikā netieku, un tas, ka brauks Krastiņa kungs, ir mūsu savstarpēja vienošanās. Viņš turklāt ir bijis ilggadējs attīstības komitejas vadītājs, tāpēc viņš arī labāk orientējas šajā arhitektu un investoru vidē," saka pašreizējā pilsētas attīstības komitejas vadītāja Sarmīte Pīka (TP). Pēc viņas teiktā, gadā ir tikai divas biennāles, kurās Rīga piedalās, turklāt šajā iespējams uzrunāt jaunos attīstītājus, kas Rīgai ir ļoti vajadzīgi. Attiecībā uz komandējumiem, protams, esot jāatrod samērīgums, uzskata S.Pīka, tomēr pauž pārliecību, ka šis brauciens ir lietderīgs.

Lai gan atzīst, ka komandējumu daudzumu domē ir jāsamazina, Rīgas mērs Jānis Birks uzskata, ka šis ir gadījums, kad tas ir attaisnojams, norāda viņa preses sekretāre Kristīne Liepa. Rīgai tas esot veids, kā neizkrist no starptautiskās aprites, kā iegūt citu valstu pieredzi un nākotnē nepieļaut kļūdas, ko esam pieļāvuši paši un arī citas valstis. Mērs gan uzskatot, ka uz šo pasākumu būtu jādodas pilsētas galvenajam arhitektam Jānim Dripem. Tā uzskata arī sabiedrības par atklātību Delna pārstāve Līga Stafecka, jo neredz nepieciešamību šādu pasākumu apmeklēt divām amatpersonām. "Kas tur tik atbildīgs darāms? Vai kādu rezultātu no tā mēs varam sagaidīt?" jautā L.Stafecka.

Venēcijas arhitektūras biennāle ir starptautiska arhitektūras izstāde, kas norisinās reizi divos gados un dod iespēju katrai valstij parādīt un pozicionēt sevi globālu radošu ideju kontekstā, kurā arhitektūra vienlaikus ir saistīta ar valsts tēla veidošanu.

Šā gada biennāles tēma ir Visumā. Arhitektūra pāri ēkām, kas piedāvā plašāku skatu uz arhitektūru, tās izpausmēm, tēliem un risinājumiem, pievēršoties arī vizuālajai mākslai, interjera dizainam, ainavām un literatūrai. Latviju biennālē pārstāvēs Reinis Liepiņš un Ēriks Bože ar ekspozīciju Dust Room.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas