Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

No 1. maija maršrutu mikroautobusos varēs norēķināties ar e-talonu

No 1.maija 200., 224. un 267.minibusa maršrutos, ko apkalpos Rīgas mikroautobusu satiksme, varēs norēķināties ar e-talonu, kurā ielādētas biļetes 1, 2, 4, 5, 10, 20 un 50 braucieniem par pilnu cenu, portālu Diena.lv informēja Rīgas satiksmes pārstāvis Viktors Zaķis.

Darbosies arī šobrīd sabiedriskajās transportā jau ieviestā e-talonu apjoma atlaide, piemēram, nopērkot e-talonu 50 braucieniem, viena brauciena cena ir tikai 44 santīmi. Tāpat biļetes braucienam minubusā varēs iegādāties pie transportlīdzekļa vadītāja.

Braucienu biļetes norēķiniem minibusos būs identiskas Rīgas satiksmes sabiedriskajam transportam, un tās varēs ielādēt gan personalizētajā, gan nepersonalizētajā e-talonos jebkurā tirdzniecības vietā kā līdz šim. Tie pasažieri, kuri izmanto atlaides braukšanai Rīgas satiksmes sabiedriskajā transportā, savā personalizētajā e-talonā no 1.maija varēs ielādēt brauciena biļetes par pilnu cenu un ar tām norēķināties minibusos. Savukārt Rīgas satiksmes transportā no e-talona tiks reģistrētas tās biļetes, kas ielādētas ar daļēju vai pilnu atlaidi.

Rīgas satiksme aicina tos pasažierus, kuri izmanto kādu no atlaidēm Rīgas satiksmes transporta līdzekļos, norēķiniem minibusos izmantot līdzšinējo e-talonu, un ielādēt tajā biļetes par pilnu cenu. Gadījumā, ja pasažieri izvēlēsies izmantot gan personalizēto e-talonu, gan atsevišķu e-talonu braucienu biļetēm, aicina tos turēt atsevišķi vienu no otra, pretējā gadījumā, veicot e-talona reģistrāciju sabiedriskajā transportā, braukšanas maksa var tikt noņemta no abiem.

Rīgas satiksme informē, ka minibusos būs derīgas tikai brauciena biļetes un tajos nevarēs izmantot ne mēnešbiļetes, ne laika biļetes, ne grupu biļetes.

Minibusos nedarbosies neviena no atlaidēm, ko piešķīrusi Rīgas dome – skolēniem, studentiem, nestrādājošiem pensionāriem, 3.grupas invalīdiem u.c. par braucienu būs jāmaksā pilna cena, tāpat kā visiem citiem pasažieriem.

Izņēmums būs vienīgi pasažieri, kam atlaides noteikusi valsts – personas ar I vai II invaliditātes grupu, personas līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti, kā arī personas, kas pavada personu ar I invaliditātes grupu vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti, kuriem pie vadītāja jāsaņem bezmaksas biļete.

Plašāku informāciju par Rīgas satiksmes piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt interneta mājas lapā www.rigassatiksme.lv.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas