Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Nofilmēts kārtējais "Rīgas satiksmes" kontrolieru un "zaķu" konflikts

Aizvadītajā naktī izraisījies kārtējais vardarbīgais konflikts starp Rīgas satiksmes (RS) kontrolieriem un "zaķiem", kas ir arī nofilmēts.

Aculiecinieka video redzams, kā kontrolieri tur kādu vīrieti. Tikmēr viņiem izraisās konflikts arī ar kādu jauniešu bariņu, viens no jauniešiem nogrūž kontrolieri zemē, bet uzreiz pēc tam bariņš dodas prom. Kontrolieri pievēršas aizturētajam vīrietim, mēģina viņu aizvest, turklāt kāds kontrolieris iekausta vīrieti, viņš tiek arī spārdīts kājām. Kāds kontrolieris mēģina iesist pa seju arī sievietei, kas cenšas aizstāvēt aizturēto.

Pēc brīža ierodas policijas pārstāvji, vīrietis tiek aizvests uz policijas automašīnu.

Video autors ir žurnālists, Radio SWH dīdžejs Juris Millers, kurš uzskata, ka vainīgās RS amatpersonas un darbinieki ir jāsoda. Viņš raksta, ka, būdams cilvēks, kurš daudzus gadus nav lietojis RS piedāvātos pakalpojumus, nu guvis kārtējo apstiprinājumu, kādēļ to nedarīt.

RS preses sekretārs Viktors Zaķis Diena.lv teica, ka piektdien vakarā izcēlies incidents starp kontrolieri un bezbiļetnieci. Sieviete nav varējusi uzrādīt biļeti, viņa tikusi izsēdināta. Sieviete izrādījusies agresīva, turklāt piezvanījusi savam vīram, kurš ieradies un arī sācis uzvesties agresīvi. Garām gājusi arī kāda jauniešu kompānija, kas iesaistījusies konfliktā ar saukli "Sitiet kontrolierus!".

Kā stāstīja V.Zaķis, divi kontrolieri guvuši smagus miesas bojājumus - runa ir par sitieniem pa seju, kodumiem. Viņi nogādāti uz pirmo medicīnisko apskati. Viņa rīcībā nebija ziņu, ka būtu vēl kāds cietušais, jo attiecīgi iesniegumi nav saņemti.

RS pārstāvis uzsvēra, ka šis ir viens no tiem reidiem, kas notika kopā ar pašvaldības policiju. Jāpiebilst gan, ka video redzams, ka policijas pārstāvji ierodas tikai pēc kāda brīža.

V.Zaķis teica, ka saskaņā ar statistiku apmēram desmitā daļa pasažieru brauc bez biļetes, bet pēdējā laikā RS neesot saņēmusi pārmetumus no cilvēkiem, kas brauc ar biļeti. Visas konfliktsituācijas, kurās no pasažieru puses bijusi ļoti liela agresivitāte, ir bijušas ar tā saucamajiem "zaķiem". RS pārstāvis gan piekrita, ka vardarbība no kontrolieru puses nav attaisnojama.

Konfliktu Rīgā, Čaka ielā, N.Ušakovs ar RS vadību plānojis apspriest ceturtdienas, 20.maija, uzņēmuma dalībnieku sapulcē, aģentūru LETA informējusi viņa preses sekretāre Anna Kononova. Dalībnieku sapulcē, kas tika sasaukta jau iepriekš, tiks apspriesta situācija uzņēmumā, tostarp arī 14.maija incidents, un pieņemti nepieciešamie lēmumi.

Par konfliktiem starp RS kontrolieriem un pasažieriem tiek ziņots arvien biežāk. Aprīļa sākumā atklātībā nāca vēl kāds video, kurā bija redzams šāds incidents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas