Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Dome izveido portālu par Rīgas mikrorajoniem

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments ir izveidojis interaktīvu portālu apkaimes.lv, kurā ir apkopota apjomīgākā informācija par Rīgu teritoriālā griezumā, _Diena.lv _informēja departamenta pārstāve Marija Ābeltiņa. Portālā atrodama katras Rīgas apkaimes, piemēram, Vecmīlgrāvja, Pļavnieku, Teikas, Āgenskalna un citu apkaimju,  vēsturiskais apraksts, ģeogrāfiskais stāvoklis, kā arī statistikas rādītāji – iedzīvotāju skaits, iedzīvotāju blīvums, nodarbinātie, sabiedriskais transports un cita informācija.

Mājas lapas izveide izmaksājusi Ls 16 667. Atklātā konkursa rezultātā tika izvēlēts lētākais piedāvājums, kas iekļauj Web risinājuma tehnisko izpildījumu un noformējumu, kā arī karšu izstrādi un datu bāžu izveidi. Lielākā šīs summas daļa izmaksāta 2008.gada budžeta ietvaros, šajā gadā - 3333,40 Ls.

Portāla uzturēšanas darbus veic Pilsētas attīstības departamenta speciālisti savu darba pienākumu ietvaros. Paša projekta vadība un attīstība ir Pilsētas attīstības departamenta iniciatīva un papildus līdzekļus neprasa, Diena.lv skaidroja M. Ābeltiņa.

Portāla izveide ir daļa no Pilsētas attīstības departamentā realizējamā apkaimju projekta. Viens no galvenajiem virzītājiem šī projekta idejai ir centieni uzlabot saikni starp pilsētas attīstības plānošanu un iedzīvotāju dzīves kvalitāti. Šobrīd vienkopus tiek apkopoti detalizēti dati par katru pilsētas apkaimi – Bolderāju, Bieriņiem, Mežaparku, Purvciemu – kopā par 58 apkaimēm.

Projekta ietvaros paredzēts veidot publisku diskusiju par Rīgas pilsētas apkaimju jeb mikrorajonu attīstības iespējām, rīdzinieku piederības sajūtas veicināšanu noteiktai pilsētas teritorijai, par iedzīvotāju līdzdalības un iesaisties sekmēšanu pilsētplānošanas procesos, darbojoties apkaimju līmenī, kā arī pašvaldības un nevalstisko organizāciju lomu apkaimju stiprināšanas procesā. Apkaimes nav iecerētas, kā administratīvas vienības, bet apkopotā informācija par tām kalpos kā priekšnoteikums Rīgas pilsētas investīciju politikas izstrādei, kas atbilst līdzsvarotas attīstības interesēm.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora p.i. Gvido Princis cer, ka ar laiku savu informāciju portālā aktīvi ievietos visas Rīgas domes struktūrvienības un arī nevalstiskās organizācijas, iedzīvotāju apvienības un interešu klubi. Paredzēts, ka portālā ievietoto informāciju varēs izmantot savām vajadzībām visdažādākās mērķgrupas  – iedzīvotāji, dažādu nozaru speciālisti, nevalstiskās organizācijas, studenti, politiķi u.c. Tāpat iecerēts, ka apkopoto informāciju par katras apkaimes īpašībām, izmantos arī zemju īpašnieki un projektu pasūtītāji, līdz ar savu ieceru realizāciju, ņemot vērā vietas (apkaimes) kultūrvēsturisko, sociālo un ģeogrāfisko kontekstu. Ar laiku portālā plānota regulāra statistisko datu un aktuālu norišu atjaunošana. Portālā izveidots forums, kurā diskusiju veidā,  katrs var meklēt domubiedrus sev interesējošā apkaimē.

Šobrīd portāls darbojas testa režīmā un visi tā apmeklētāji ir aicināti izteikt savu viedokli un priekšlikumus, kā arī sūtīt informāciju par apkaimēs notiekošām aktivitātēm uz e-pasta adresi [email protected] .


(papildināta ar 2. un 3. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK


Jaunais portāls www.apkaimes.lv

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas