Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

papildināta - Par brīvu sabiedriskajā transportā ļauj braukt pensionāriem

Rīgas dome absolūti vienbalsīgi ar 57 balsīm par šodien atbalstīja bezmaksas braukšanu sabiedriskajā transportā pensionāriem un invalīdiem, ko eksperti ir novērtējuši kā priekšvēlēšanu laika pasākumu.Olafs Pulks (JL) debatēs norādīja, ka atlaides attiecas ne uz visiem 3.grupas invalīdiem, un viņš ir saņēmis vēstuli no invalīdu tiesību pārstāvjiem, kurā norādīts, ka vairākas invalīdu grupas tiek diskriminēti.

Bezmaksas braukšana sabiedriskajā transportā būs nestrādājošiem pensionāriem, 3.grupas redzes un dzirdes invalīdiem un Černobiļas seku likvidatoriem. Opozīcijas deputātu priekšlikumu piešķirt tiesības bezmaksas transportā braukt arī 5. līdz 9.klašu skolēniem netika atbalstīts, solot pie šī jautājuma atgriezties kaut kad nākotnē. Mērs Nils Ušakovs (SC) sacīja, ka viņš negribētu, lai šo lēmumu pagriež, ka esam pret bērniem. Turpināsim strādāt, lai varētu bezmaksas braukšanu piemērot arī citām sabiedrības grupām, teica pašvaldības vadītājs.

Šā Rīgas domes sasaukuma laikā braukšanas atlaides pilnīgi noteikti darbošoties, teica N.Ušakovs, atbildot uz Diena.lv jautājumu, jo «to var pavilkt Rīgas satiksme».

Lai nodrošinātu atlaides pensionāriem, Rīgas domes budžetā papildus būs jārod 3,5 miljoni latu gadā.

Vicemērs Ainārs Šlesers atzina, ka “šis lēmums nav 100% perfekts”, taču viņš cer, ka dome spēs nodrošināt ieņēmumu daļu tik lielu, cik vajag, lai domātu par jaunām atlaidēm. Viņš noraidīja opozīcijas kritiku, ka tik daudz naudas tiekot veltīts LIVE Riga, jo ieņēmumi pildoties tieši šīs aģentūras dēļ.

(papildināta ar 3.rindkopu no beigām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas