Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Pie valdības ēkas aptuveni 100 cilvēku protestēja pret strauji augošajiem elektroenerģijas tarifiem hokeja hallēm

Otrdien piketā pie Ministru kabineta (MK) pulcējušies aptuveni 100 Latvijas ledus haļļu darbinieki, kā arī hokeja klubu un sporta skolu audzēkņi ar saviem vecākiem, lai protestētu pret strauji augošajiem elektroenerģijas tarifiem.

Piketētāji sabraukuši no daudzām ledus hallēm, kā novēroja aģentūra LETA, arī no Talsiem un Daugavpils. Liela daļa ir bruņojušies ar plakātiem, piemēram, "Elektroenerģijas tarifu kāpumam - nē!", "Dombrovski, atver acis, mēs vēl te esam!", "Valdība, nenogalini hokeju!", " Arī Talsos vēlas slidot un spēlēt hokeju", "Mūsu bērni grib spēlēt hokeju", "Bērnu hokejs nav bizness".

Pie MK pulcējušies daudzi mazie hokejisti, kuri tērpušies savos sporta kreklos un paņēmuši līdzi savas hokeja nūjas, kuras tiek dauzītas pret zemi. Kopumā pikets norit mierīgi, brīžiem kāds uztaurē tauri.

Ledus haļļu asociācijas valdes priekšsēdētājs Ēriks Miļuns norādīja, ka visām ledus hallēm liela sāpe ir komunālie maksājumi un 30-40% halles izdevumu veido tieši maksa par elektroenerģiju. Viņš saka, ka Latvijā patlaban ir 16 ledus halles, bet viena vai divas no tām ir miršanas stadijā. Viņš minēja, ka elektroenerģijas kāpums palielina arī cenu par ledus īri un no tā cieš bērni, kuri vēlas trenēties hokejā. Viņš norādīja, ka situācija Latvijā patlaban ir smaga, un, ja elektroenerģijas tarifi paliks pašreizējā līmenī, tas būtu īstermiņa risinājums pastāvošajai problēmai.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta un jaunatnes departamenta direktora vietnieks sporta jomā Edgars Severs bija ieradies pie protestētājiem. Viņš sacīja, ka šogad IZM nevar palīdzēt un piešķirt sporta hallēm papildu finansējumu, jo ir sastādīts budžets šim gadam, taču var to plānot saistībā ar nākamā gada budžetu.

Viņš arī minēja, ka dotācijas var paredzēt tikai nacionālajām ledus hallēm, privātajām atbalstu nevarēs sniegt, un akcentēja, ka ministrija nevēlas, lai šīs halles tiktu slēgtas, jo tādējādi radīsies jautājums par bērnu nodarbinātību brīvajā laikā.

Kā ziņots, pagājušajā mēnesī notikušajā Latvijas Ledus haļļu asociācijas sanāksmē tika nolemts šajā jautājumā vērsties pie Ministru prezidenta Valda Dombrovska kā Nacionālās sporta padomes priekšsēdētāja, Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas, ekonomikas, kā arī izglītības un zinātnes ministra, lūdzot rast risinājumu samilzušajai problēmai.

Kā risinājumus asociācija piedāvā elektroenerģijas tarifa samazināšanu vai PVN samazinātās likmes piemērošanu komunālajiem pakalpojumiem sporta būvēm.

Līdz šim uz izsūtīto lūguma vēstuli ir saņemta atbildes vēstule par lūguma tālāko virzību, bet ne konkrēta atbilde, aģentūru LETA informēja Volvo ledus halles pārstāvis Ēriks Miļuns. Tā kā konkrēta atbilde nav saņemta, nolemts rīkot protesta akciju.

Latvijas ledus haļļu vadītāji ir vienisprātis, ka šāds cenu par elektroenerģiju, kas ir lielākā izdevumu pozīcija katrai no hallēm, lēciens apdraud lielas daļas sporta būvju pastāvēšanu, kas savukārt jau vistuvākajā laikā var rezultēties ar hokeja, daiļslidošanas, šorttreka, kērlinga stagnāciju. Iedzīvotāju zemās maksātspējas dēļ nav iespēju paaugstināt haļļu pakalpojumu cenas, neapdraudot daudzu bērnu un jauniešu treniņu grupu pastāvēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas