Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Plāno digitalizēt Rīgas jūgendstila mantojumu un veidot virtuālo muzeju

Rīgas Jūgendstila centrs plāno veikt jūgendstila kultūrvēsturiskā mantojuma digitalizāciju un izveidot virtuālo muzeju.

Projekta gaitā Rīgas Jūgendstila muzejā tiks veidotas digitālās ekspozīcijas, iegādāts un uzstādīts aprīkojums, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē.

Lai padarītu pieejamu sabiedrībai visu Rīgas jūgendstila kultūras mantojumu, plānots izveidot jūgendstila kultūrvēsturiskā mantojuma datubāzi un digitalizēt 685 jūgendstila kultūrvēsturiskā mantojuma vienības, kā arī sagatavot informatīvu materiālu trīs valodās par Rīgas jūgendstila mantojumu virtuālajā ekspozīcijā. Digitalizēta, interaktīva datu bāze papildinātu autentisko interjera ekspozīciju un radītu interesi arī jaunatnes vidū, iecerējuši projekta īstenotāji.

Projekta gaitā plānots izstrādāt virtuālā muzeja projektu ar inovatīvu risinājumu - trīs telpās, kas aprīkotas ar 10 skārienjūtīgiem ekrāniem, fotostudiju, divām hologrammām un vienu interaktīvo kiosku, tiktu izvietota digitālā ekspozīcija. Tāpat muzejā plānots ierīkot multimediju konferenču zāli ar tulkošanas aprīkojumu.

Iecerēts, ka ik mēnesi šajā muzejā tiktu uzņemti apmēram 5000 apmeklētāju gan no Rīgas, gan ārvalstīm.

Projekta kopējais budžets ir 291 382 lati, no kuriem 123 837 lati jeb 42,5% ir Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta programmas "Kultūras un dabas mantojuma saglabāšana un atjaunināšana" nodrošinātais finansējums, savukārt nepieciešamais Rīgas domes līdzfinansējums ir 167 545 lati, bet priekšfinansējums - 123 837 lati. Šī finansējuma piešķiršanu no pašvaldības budžeta programmas "Līdzfinansējums Eiropas Savienības fondiem un citiem projektiem" akceptējusi pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta komiteja, šonedēļ savu piekrišanu devusi arī Pilsētas attīstības komiteja, bet pēc tam iecere tiks nodota Finanšu un administrācijas lietu komitejas vērtēšanai.

Projekta autori uzsvēra, ka Rīga ir viena no retajām Eiropas pilsētām, kurās saglabājies bagāts jūgendstila arhitektūras un kultūrvēsturiskais mantojums. Rīgas vēsturiskais centrs ir iekļauts UNESCO kultūras mantojuma sarakstā. 2006.gadā izveidots Rīgas Jūgendstila centrs, bet 2009.gadā atvērts Rīgas Jūgendstila muzejs, kura mērķis ir popularizēt Rīgu kā jūgendstila metropoli un veicināt tūrisma infrastruktūras attīstību. Muzejā ir savākta unikāla autentisku jūgendstila priekšmetu kolekcija, izveidota interjera ekspozīcija un sākta krājuma elektroniska dokumentēšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas