Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Protestē pret dabasgāzes tarifu paaugstināšanu

Pie Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas biroja piketā pret dabasgāzes tarifu paaugstināšanu mājsaimniecībām pirmdien piedalījās astoņi cilvēki.

Nekādi saukļi netiek saukti, bet protesta akcijas dalībniekiem rokās ir plakāti ar vēstījumiem - "Pietiek slaukt tautu" latviešu un krievu valodā, "Jūs vārāt apmaksāt šādus tarifus, mēs jau ne", "Sāciet rīkoties sociāli atbildīgi", "Šodien rīdzinieki kļuvuši vēl nabadzīgāki" latviešu un krievu valodā, "SPRK funkcija No.1 aizstāvēt lietotāju intereses".

Pasākums noritēja miermīlīgi, to uzraudzīja policija. Garāmgājēji pievērsa uzmanību plakātiem, bet neapstājās, lai aprunātos.

Pie piketētājiem iznāca SPRK padomes loceklis Rolands Irklis un uzklausīja protestētāju pārmetumus par augstajiem enerģijas tarifiem. Irklis informēja piketētājus par tarifu veidošanas principiem.

Pamatojoties uz valūtu attiecību izmaiņām, kā arī mazuta cenu pieaugumu no 1.jūlija mājsaimniecībām, kas dabasgāzi izmanto plītīs, dabasgāzes tarifs, ierēķinot visus nodokļus, pieaugs par 3%, savukārt mājsaimniecībām apkurei tarifs pieaugs par 5%, liecina AS "Latvijas Gāze" (LG) publicētie aprēķini. Šādi tarifi būs spēkā līdz gada beigām.

Mājsaimniecībām ar patēriņu līdz 500 kubikmetriem gadā turpmāk būs jāmaksā 0,61 lats par kubikmetru iepriekšējo 0,6 latu vietā, bet mājsaimniecībām ar patēriņu no 500 kubikmetriem līdz 25 000 kubikmetru gadā - 0,41 lats par kubikmetru iepriekšējo 0,39 latu vietā, ieskaitot akcīzes nodokli un ņemot vērā arī pievienotās vērtības nodokļa (PVN) izmaiņas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas