Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Protestējot pret elektrības tarifiem, Saeimai dāvā "zirgābolus"

Lai protestētu pret augstajiem elektrības tarifiem, apmēram 20 cilvēku ceturtdien, ejot gājienā no Rīgas pils laukuma līdz parlamenta ēkai, pie Saeimas nolika dāvanu, kurā uz dakšas zariem uzsprausti "zirgāboli". 

Dāvana bija veidota no dzeloņstieplēm, koka un mēslu dakšas zariem. Tā bija nosegta ar kartona kasti, uz kuras premjers Valdis Dombrovskis vārdiski un vizuāli netieši pielīdzināts Padomju Savienības diktatoram Josifam Staļinam.

Protesta akcija sākās pie Rīgas pils, un tajā piedalījās arī Ilmārs Poikāns, kurš plašāk pazīstams kā Neo. Protesta akcija kopumā ilga apmēram pusotru stundu. Protesta akcijas dalībnieki pēc simboliskā dāvinājuma veikšanas sāka izklīst.

Valsts prezidenta Andra Bērziņa kancelejas vadītājs Gundars Daudze šodien protesta akcijas pret augstajiem elektroenerģijas tarifiem organizētājiem solīja, ka prezidents ar padomniekiem izvērtēs mītiņa dalībnieku iesniegto rezolūciju par elektrības tarifiem.

Daudze no pasākuma organizatores Ineses Rīderes saņēma rezolūciju, kurā apkopotas apmēram 30 pasākuma dalībnieku prasības. Viņš arī aprunājās ar dažiem protesta akcijas dalībniekiem un skaidroja, ka nevar prezidenta vietā atbildēt, kā Bērziņš šajā situācijā rīkosies.

Uzrunājot klātesošos, Rīdere brīdināja, ka pastāv draudi, ka "Latvenergo" netiks privatizēts kā viena kopīga kompānija, bet kā dažādās sfērās - elektrības ražošanas un sadales jomās - sadalīti uzņēmumi.

Viņa norādīja, ka šajā akcijā ir mazāk dalībnieku nekā 24.marta mītiņā, jo informācija par akciju nebija pietiekami plaši atspoguļota medijos, kā arī tamdēļ, ka cilvēki ir kļuvuši pasīvāki.

Pasākuma autori ir organizācija "Tautai pietiek", kas jau iepriekš rīkojusi divas akcijas, protestējot pret "Latvenergo" elektrības tarifa pieaugumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas