Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

RD komiteja atbalsta Rīgas satiksmes budžetu, kurā zaudējumi paredzēti 12,8 mlj. latu apmērā

Rīgas domes (RD) Satiksmes un transporta lietu komiteja otrdien atbalstīja Rīgas sabiedriskā transporta kompānija Rīgas satiksme (RS) šā gada budžeta projektu, aģentūra BNS uzzināja komitejas sēdē.

Komitejai iesniegtie materiāli atklāja, ka RS šogad plāno strādāt ar 87,1 miljona latu apgrozījumu, kā arī 12,77 miljonu latu zaudējumiem. Šogad RS zaudējumi plānoti četras reizes lielāki nekā pagājušajā gadā, kad uzņēmums cieta triju miljonu latu zaudējumus.

Dokumentos paskaidrots, ka kompānijas zaudējumi rodas saistībā ar nepietiekamo finansējumu sniegtajiem sabiedriskā transporta pakalpojumiem. "Finansējums no valsts un RD budžeta jau nebija pietiekams 2010.–2011.gadā, kad ikgadējais finansējums no valsts budžeta 2010.gadā tika samazināts par 6,2 miljoniem latu, ko pilnā apmērā nebija iespējams finansēt no RD budžeta. Līdz ar to RS 2010.gadu pabeidza ar 2,06 miljonu latu zaudējumiem, un arī 2011.gads tiks pabeigts ar aptuveni triju miljonu latu zaudējumiem," teikts dokumentos.

RS vadība brīdina – ja situācija ar nepietiekamo finansējumu šogad turpināsies, RS draud maksātnespēja. "Ja negatīvais process ar nepietiekamo finansējumu sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanai, kad netiek piešķirts finansējums no valsts budžeta, kā arī RD budžeta pilnā apmērā, turpināsies arī 2012.gadā, RS draud maksātnespēja, jo visas rezerves zaudējumu segšanai jau ir izmantotas 2010. un 2011.gadā," norādīts komitejai iesniegtajos dokumentos.

Rīgas satiksme nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas