Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Rīgā atklāts vingrošanas laukums senioriem

Ķengaraga promenādē pie Kaņiera ielas 17.nama sestdien atklāts īpaši senioriem veidots vingrošanas laukums.

Vingrošanas un rotaļu laukumā uzstādītās konstrukcijas ir īpaši pielāgotas vecāka gadagājuma ļaudīm, lai uzturētu un uzlabotu veselību, informē SIA Fixman valdes loceklis Miks Lukstiņš. Galvenais laukuma uzdevums būs mudināt vecākus ļaudis izpildīt elementāras kustības locītavām.

Lai seniori varētu labāk apgūt uzstādītās iekārtas un to sniegtās iespējas, ir pieejama informācija par veicamajiem vingrojumiem, kā arī tiks rīkotas regulāras bezmaksas nodarbības speciālista vadībā. Pirmā nodarbība notika jau sestdien, otrā paredzēta otrdien, 28.septembrī, plkst. 12.

Laukumā izveidotas arī atpūtas zonas bērniem un jauniešiem ar tīklu kāpelēšanas rotaļām, pieaugušajiem uzstādītas brīvdabas fitnesa iekārtas.

Vingrošanas laukumi visām paaudzēm (0-100) esot Somijas ražotāja Lappset izstrādāta koncepcija, kas radusies pēc ilgstošiem Lappset un Rovaniemi Universitātes mācībspēku mēģinājumiem rast risinājumu sabiedriskās vietās uzstādāmām iekārtām senioriem, informē M.Lukstiņš. Šīs iekārtas guvušas atzinību daudzviet Rietumeiropā, pēdējo gadu laikā vairāki simti šādu laukumu uzstādīti parkos un skvēros dažādās pilsētās Spānijā, Dānijā, Somijā un citur.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas