Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Rīgā ievieš pirmo un vienīgo reversīvo joslu uz tilta pār Mīlgrāvi

Lai palielinātu tilta pār Mīlgrāvi caurlaides spēju, naktī no piektdienas uz sestdienu pār to tiks atklāta maiņvirziena satiksme. Līdzšinējo divu joslu vietā turpmāk transportlīdzekļi pār tiltu varēs braukt trijās joslās, no kurām vidējā braukšanas virziens tiks mainīts atkarībā no diennakts laika, stāsta Satiksmes departamenta preses sekretārs Mareks Ivans.

No rītiem (no plkst.6.00 līdz 11.00) maiņvirziena jeb reversīvā josla būs atvērta braukšanai pilsētas centra virzienā, bet pārējā dienas laikā — uz Vecmīlgrāvi, Vecāķiem un lai tiktu ārā no pilsētas. Tādējādi būs iespējams nodrošināt divas braukšanas joslas tajā virzienā, kurā automašīnu plūsma būs vislielākā.

Satiksmi vidējā joslā regulēs maiņvirziena joslas luksofors. Tā gaismas signāls zaļas bultas formā norādīs, ka autovadītāji šajā braukšanas virzienā pa maiņvirziena joslu drīkst pārvietoties, savukārt pretimbraucošo mašīnu šoferiem šajā brīdī būs redzams gaismas signāls — sarkanas sakrustotas līnijas, kas aizliedz kustību pa vidējo joslu. Pirms uzbrauktuvēm uz tilta ir uzstādītas arī informācijas zīmes.

Šādas izmaiņas tiek veiktas, lai autovadītāji varētu ātrāk šķērsot Mīlgrāvi. Tā kā tilta platums neļauj izveidot četras braukšanas joslas, bet satiksmes plūsma pār tiltu no rīta un vakarā ir izteikti asimetriska, izvēlēts šāds risinājums.

Maiņvirziena satiksmes izveide sākta jau 2006.gadā, bet īstenot to izdevies tikai tagad — bija jāveic satiksmes intensitātes mērījumi, projektēšana un ierīkošana, kavēšanos skaidro M.Ivans. Būvprojekta izstrāde pašvaldībai izmaksāja 28 000 latu, bet realizēšana — 103 000. Šajā cenā ietilpst elektropieslēgumu, ceļa zīmju, horizontālā marķējuma, luksoforu u.c. izmaksas.

Pēdējo reizi Rīgā satiksme ar speciāliem maiņvirziena joslas luksoforiem tika organizēta pirms trim gadiem, renovējot estakādi pār Zunda kanālu. Toreiz šādi luksofori uz minētās estakādes tika uzstādīti remontdarbu dēļ. Uz tilta pār Mīlgrāvi maiņvirziena satiksme būs pastāvīga — šādi satiksme tiks organizēta pirmoreiz Latvijā. Citur pilsētā šādu satiksmes organizēšanas shēmu nav paredzēts piemērot, jo satiksmes plūsma nekur dažādos diennakts laikos nav tik izteikti asimetriska.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas