Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgā izveidota kopdarba telpa bijušajiem ieslodzītajiem

Rīgā, Bārddziņu ielā 2, ir izveidota kopdarba telpa bijušajiem ieslodzītajiem, informēja Rīgas domes Labklājības departamenta pārstāve Linda Sausā.

Projekts īstenojusi biedrība Svētā Lūkas atbalsta biedrība, piedaloties Labklājības departamenta izsludinātajā grantu projektu konkursā sociālās atstumtības riskam pakļauto iedzīvotāju grupu nodarbinātības veicināšanai.

Departaments konkursu rīko ar mērķi stimulēt, uzsākt vai attīstīt un īstenot ilgtspējīgu biedrību un nodibinājumu vai komersantu attīstību, lai nodrošinātu nodarbinātības iespējas, tai skaitā radot jaunas vai pilnveidojot esošas darba vietas sociālās atstumtības riskam pakļautajām mērķa grupām.

Projekta gaitā biedrība plāno izveidot divas jaunas darba vietas, kā arī radīt kopdarba telpas darbam, sociālo pakalpojumu saņemšanai, mācībām un kultūras pasākumu rīkošanai.

Biedrības misija ir veidot sociāli aktīvu un iekļaujošu pilsonisku sabiedrību, rūpējoties par vienu no atstumtākajām un nesaprastākajām sabiedrības grupām - bijušajiem ieslodzītajiem un viņu ģimeņu locekļiem, norāda Sausā.

Biedrība piedāvā praktisku atbalstu bijušajiem ieslodzītajiem un viņu ģimenēm. Pieejas pamatā ir veidot akceptējošu vidi klientiem, nodarbinot viņus mākslas un amatniecības jomās, sagatavojot darba tirgum, uzlabojot viņu sociālās prasmes, iesaistot kultūras aktivitātēs un nodrošinot individuālas konsultācijas, kā rezultātā viņi iepazīstina sabiedrību ar savām labākajām īpašībām, talantiem un vēlmi dzīvot likumpaklausīgu dzīvi.

Biedrība sadarbības ietvaros ar domes Labklājības departamentu nodrošina arī sociālās rehabilitācijas centra pakalpojumu bez izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojuma personām pēc brīvības atņemšanas, soda izciešanas un/vai personām bez noteiktas dzīvesvietas. 

Šis pakalpojums ietver sociālo un darba prasmju attīstīšanas pasākumu kopumu, veicinot personas sociālā statusa atgūšanu, iekļaušanos darba tirgū un sabiedrībā, kā arī novēršot citu faktoru izraisītās negatīvās sekas personas dzīvē saskaņā ar katram klientam individuāli izstrādātu sociālās rehabilitācijas plānu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas