RTAB valdes locekle Vita Jermoloviča informē, ka projekts tiks īstenots gadu, katru mēnesi tūristiem piedāvājot īpašus vietējos produktus, ārvalstu viesus iepazīstinot ar Latvijas produktu izmantošanu izcili gardu ēdienu pagatavošanā.
Paredzēts, ka Rīgas labākie šefpavāri no 25 restorāniem un kafejnīcām katru mēnesi ēdienkartē iekļaus ēdienus, kuru pagatavošanā būs izmantots kāds īpašs vietējais produkts vai produkti.
Martā tie būs Latvijas piena produkti, aprīlī – bērzu un kļavu sulas, maijā – pavasara zaļumi, jūnijā – zemenes, jūlijā – jaunie kartupeļi, augustā – meža veltes, septembrī – Latvijas rudens labumu klāsts, oktobris būs zivju mēnesis, bet novembrī tūristiem paredzēts piedāvāt Rīgas melno balzāmu un ēdienus, kuri pagatavoti no Latvijas lielākās ogas – ķirbja.
Jermoloviča informēja, ka projekta kulminācijas mēnesis būs decembris, kad vietējiem un ārvalstu viesiem tiks piedāvāts īpaši svētku piedāvājumi, kuros būs apkopots pats labākais no visa gada laikā piedāvātā.
Lai sekmētu kulinārā tūrisma attīstību Rīgā, RTAB informāciju par projektu iekļaus arī tūrisma ceļvedī Ko darīt Rīgā?, kā arī veidos īpašu Rīgas šefpavāru ceļvedi un Rīgas garšu kalendāru 2013.gadam. Projektā iesaistījusies tādi restorāni kā Vincents, Kaļķu vārti, Bergs, Garage, Burkāns, kā arī citi.