Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Rīgā strūklakas nedarbojas būvnieku dēļ

Vēl nav izdarīti ap 7% Kronvalda parka strūklakas un 20% Bastejkalna kaskādes remontdarbu


Būvnieku vainas dēļ Rīgā par aptuveni mēnesi kavējas vairāku strūklaku palaišana, Dienai pastāstīja pašvaldības aģentūras Rīgas dārzi un parki pārstāvis, Rīgas strūklaku uzraugs Andis Gremze. Viņš precizē, ka starp aģentūru un uzņēmumu JS&J Ūdensmeistars noslēgtais līgums paredz, ka līdz trešdienai bija jāpagūst izremontēt Bastejkalna kaskādes strūklaku, arī strūklaku Ziedoņdārzā un Kronvalda parkā. Uzņēmumam nosūtīts pieprasījums sniegt paskaidrojumu par kavējuma iemesliem.

JS&J Ūdensmeistars pārstāvis, strūklaku remontdarbu vadītājs Elmo Bendikts, uz Dienas jautājumiem atbildēt nevēlējās. Viņš paskaidroja, ka komentārus par līguma termiņu neievērošanu sniedzot vien uzņēmuma vadītājs Jānis Sirmais, kurš trešdien nebija sazvanāms. Arī uzņēmuma ražošanas daļas vadītājs Ivo Konrāds nevarēja paskaidrot, kāda vaina ražošanā liegusi pabeigt Rīgas domes finansēto turpat 338 tūkstošus latu vērto remontu laikus.

Pēc A.Gremzes aplēsēm vēl nav izdarīti ap 7% Kronvalda parka strūklakas un 20% Bastejkalna kaskādes strūklakas remontdarbu. Bastejkalnā vēl jāizbūvē akmeņu apdare un jāveic teritorijas labiekārtošana, kas, pēc darbu veicēju teiktā, varētu ilgt aptuveni mēnesi.

Rīgā aprīļa otrajā pusē sāka darboties strūklaka skvērā pie Latvijas Nacionālās operas, nedēļu pirms tam galvaspilsētā sāka darboties strūklaka Esplanādē un Vērmanes dārzā, bet jau ilgāku laiku darbojas peldošās strūklakas pilsētas kanālā pie Bastejkalna un Latvijas Nacionālās operas. Kad būs paveikti JS&J Ūdensmeistars uzticētie darbi, Rīgā darbosies 10 strūklaku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas