Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Rīgas centrā ierīko vēl vienu sabiedriskā transporta joslu

Sabiedriskā transporta kustības uzlabošanai Raiņa bulvāra posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Krišjāņa Barona ielai ir ierīkota sabiedriskā transporta josla, informē Rīgas domes Satiksmes departaments.Sabiedriskā transporta josla Raiņa bulvārī ierīkota pirmajā braukšanas joslā.

Līdz ar to transportlīdzekļiem turpmāk būs pieejamas divas joslas šajā ceļa posmā. Atgādinām, ka saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumiem pa sabiedriskā transporta joslu drīkst braukt pasažieru sabiedriskie transportlīdzekļi un taksometri, kā arī operatīvais transports. Taču pasažieru sabiedriskie transportlīdzekļi drīkst izmantot arī pārējo transportlīdzekļu satiksmei paredzētās braukšanas joslas.

Tāpat noteikumi nosaka, ka gadījumā, ja sabiedriskā transporta josla atdalīta no pārējās brauktuves ar nepārtrauktu ceļa apzīmējuma līniju, transportlīdzekļa vadītājam jānogriežas pa labi no šīs joslas. Šajā joslā atļauts iebraukt arī, lai pasažieri iekāptu transportlīdzeklī vai izkāptu no tā, ja tas netraucē pasažieru sabiedrisko transportlīdzekļu vai taksometru satiksmi, kā arī lai izbrauktu pa labi uz ceļa ar šādu joslu.

Raiņa bulvāri izmanto 33 sabiedriskā transporta maršruti. Pa to kursē 16 autobusu maršruti, 10 trolejbusu maršruti un septiņi maršruta autobusu maršruti. Atbilstoši Rīgas pašvaldības SIA „Rīgas satiksme” sniegtajai informācijai sabiedriskajam transportam paredzētais laiks Raiņa bulvāra šķērsošanai visā tā garumā ir 4–6 minūtes. Tomēr sabiedriskā transporta kustības traucējumi Raiņa bulvārī līdz šim ir bijuši regulāri no četrām minūtēm līdz 51 minūtei, atsevišķos gadījumos pat līdz divām stundām.

Sabiedriskā transporta joslas kā viens no līdzekļiem sabiedriskā transporta pakalpojumu uzlabošanai ir paredzētas Rīgas sabiedriskā transporta attīstības koncepcijā 2005. – 2018. gadam. Tās ļauj apbraukt sastrēgumus, tādējādi samazinot maršruta veikšanas laiku. Sabiedriskā transporta joslas sabiedriskā transporta prioritātes nodrošināšanai tiek ierīkotas gan lielākajās Eiropas, gan Ziemeļamerikas pilsētās.  


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas